Medimagazin logo

Türkiye'de grip alarmı: 18 ilde 100 kişiden 10’u grip

Hafta başında toplantı yapan Sağlık Bakanlığı Grip Bilim Kurulu üyeleri, bir ay içinde vakaların daha da artacağı uyarısında bulundu
Kaynak: GAZETE HABERTÜRK - Lütfi ERDOĞAN
Türkiye'de grip alarmı: 18 ilde 100 kişiden 10’u grip
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Türkiye’de, geçen yıl 3 milyon kişiyi etkileyen ve 120 kişinin ölümüne yol açan grip virüsü vakaları, bu yıl etkisini erken göstermeye başladı.

Sağlık Bakanlığı kaynakları, 18 ilden alınan her 100 numuneden 10’unda grip vakasının görüldüğüne işaret etti.


Hafta başında toplantı yapan Sağlık Bakanlığı Grip Bilim Kurulu üyeleri, bir ay içinde vakaların daha da artacağı uyarısında bulundu.


Niğde'de domuz gribi şüphesi


Uzmanlar, sağlıklı beslenme ve el temizliğinin gripten korunmanın en etkili yöntemi olduğunu söyledi. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Nur Aksakal, 18 ilden alınan numunelerde influenza A virüsü görülme başlandığını, 1 ay içinde vaka sayıları hızla artacağını söyledi.

Mart ayının sonuna kadar aşı yaptırılabileceğini söyleyen Aksakal, aşının önemine de dikkat çekti. Grip Bilim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Hasan Tezer, “Mevsim normallerinin dışında seyreden uzun süreli çok soğuk ve kuru hava, vakaların artmasına neden oldu. Grip; ateş, baş ağrısı, burun akıntısı, kas ağrısı ve halsizlikle seyreder. Antibiyotik tedavi etmez. Asıl önemli olan iyi beslenmek, bol su içmek ve istirahat etmek, gripten korunmanın üçlü formülüdür” dedi.

grip
salgın
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir