Medimagazin logo

TUS'da iptal edilen sorular TBMM gündeminde

CHP Milletvekili Hüseyin Çakmak: “Bir TUS dershanesi 22 Nisanda gerçekleşen Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda çıkan 10 soru için dava açtı. Bu davalar ÖSYM’nin sonuçları açıklamasına engel olmakta ve göreve başlayacak hekimlere beş ay kaybettirmektedir.
TUS'da iptal edilen sorular TBMM gündeminde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıpta Uzmanlık Sınavı(TUS)'nda sorulan 10 sorunun iptali için yine dava açıldı, sınav sonuçları bu nedenle açıklanamıyor.

CHP Milletvekili Hüseyin Çakmak’ın TBMM’de yaptığı açıklama:

“Bir TUS dershanesi 22 Nisanda gerçekleşen Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda çıkan 10 soru için dava açtı. Bu davalar ÖSYM’nin sonuçları açıklamasına engel olmakta ve göreve başlayacak hekimlere beş ay kaybettirmektedir. Her dönem yaşanan bu sorunun tamamen reklam amaçlı olduğu ilgili kurumun “On yılda 50 soru iptal ettirdik.” biçiminde reklam yapmasından anlaşılmaktadır. Fakat ÖSYM ve TUS dershanesi arasındaki anlaşmazlıkların en büyük kurbanı ise boş yere aylarca bekletilen hekimlerdir.”

tus
tbmm
Yorum (1)
druzmandr
ya sorular hatalı ona ne demeli..o zaman osym ya daha özenli sınav hazırlasın ya da hatalı soruyu hemen iptal etsin inada bindirmesin..iş uzamasın mahkemeye gitmesin bu kadar basit...reklamda yapılmamış olur hem böylece. Ben yaptım oldu denecek bir durum değilki bu sınav ..adamlar textbook referansı ile soru hatalı diye ispat ediyorlar. 10 tane soru az değil sınavı etkileyecek sayıda soru bunlar.. .Soruyu soranın branşının textbookundan haberi yok!!
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir