Medimagazin logo

Ünlü kalp cerrahı Mustafa Öz hayatını kaybetti

Doktor Mehmet Öz'ün babası, kalp cerrahı Prof. Dr. Mustafa Öz (94) hayatını kaybetti.
Kaynak: AA
Ünlü kalp cerrahı Mustafa Öz hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da bir hastanede bir süredir tedavi gören Mustafa Öz, bu akşam yaşamını yitirdi.

3 Ekim 1925 tarihinde Konya Bozkır'da doğan Mustafa Öz, devlet parasız yatılı okullarında okuduktan sonra 1950 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini de burslu bitirdi.

Daha sonra kendi imkanlarıyla ABD'ye giden Öz, genel cerrah ve profesör unvanlarını kazandı.

ABD'de 54 yıl kaldıktan sonra Türkiye'ye dönen Öz, Bilim Üniversitesi Cerrahi Bilimler Dalı Başkanlığı yaptı.

mustafa öz
mehmet öz
kalp cerrahı
Yorum (5)
Kamil Ömür
Maşallah uzun yaşamış. Doktorlar genelde bu kadar uzun yaşamıyor. Sevenlerinin başı sağolsun.
6
Cevapla
Dr.Cevdett
TUS olmasaydı bizim gibi Anadolu'nun kerpiç evlerinde doğan, torpili olmayan pek çoğumuzun uzman olma şansı yoktu. ''Mustafa Öz, 3 Ekim 1925 tarihinde Konya Bozkır’da kerpiç bir evde doğmuştur. Mecburi hizmet ve askerliğini yaptıktan sonra, her yere asistanlık için müracaat etti. Hiçbirinden pozitif bir cevap gelmeyince kendi imkânlarıyla hiç dil bilmediği Amerika Birleşik Devletlerine gitti.''
28
Cevapla
piri fani
ünlü kalp cerrahı....vefat etti nokta...bütün hayat bu öylemi...YADA DAHA AÇIK İFADE İLE İDEOLOJİLER,DÜNYAYA BAKIŞ AÇISI,BAŞARILAR,HIRSLAR,ENTRİKALAR,KİN,ÖFKE DİDİNME DERKEN...EN ANLAMLI OLAN HANGİSİ İDİ?NEYİ YANLIŞ YAPIYORUZDA ÖLÜMÜZ ÖLDÜKTEN SONRAMIZ,YAŞARKEN HUZURUMUZ Bİ ACAİP???OYSA HEPİMİZ AFEDERSİNİZ ...GİBİ ÇALIŞIYORUZ...NEYİ DOYURAMIYORUZ NEYİ DOLDURAMIYORUZ....ADALETİMİZ NE KADAR?DUR DİYEBİLMEMİZ? HAKİKATİ İDRAK EDEBİLMEK İÇİN GAYRETİMİZ?BUNDAN DAHA İYİSİ ANLAMLISI OLMALI ARAYIŞIMIZ VARMI PEKİ?HERŞEYİ BİR BEN BİLİRİM YADA HEP İYİ YAPARIM KAFASI İLE BİR KAÇ ALANDA İYİ OLURKEN HEP ELEŞTİREN YÖNLERİMİZDE ACABA KENDİMİZİ NE KADAR İYİYE TAŞIYABİLME GAYRETİ İÇİNDE OLDUK???HERKEZİN BİR HAYAT HİKAYESİ VAR, MİLATTAN ÖNCEDE VARDI, YONTMA TAŞ DEVRİNDE DE.. HERKEZİN ZAMANA KOŞULLARA GÖRE SORUNLARI HASTALIKLARI MÜCADELELERİ HAYALLERİ DERTLERİ KEDERLERİ ARAYIŞLARI VARDI...BU HEP VARDI DÜNYA BİR TEK BİZİM İÇİN DAHA DOĞRUSU BEN İÇİN DEĞİLDİ..BEN DÜNYADA SADECE MİLYARLARDAN BİRİYDİM BUNU NE ZAMAN ANLADIM?NE ZAMAN ANLAYARAK YAŞAMAYA ÇALIŞTIM? NE ZAMAN ŞÖYLE SAKİN BİR KAFA İLE HERŞEYİ APAÇIK GERÇEK HALİ İLE DÜŞÜNÜP SÜZÜP GÖRMEYE ÇALIŞTIM?
2
Cevapla
Krizantem
Piri fani, benim bir arkadaşım vardı. Jinekolog. Adamın birine tutulmuş. O da cerrah. Adam bununla işi bittikten sonra aniden toz oldu. Aynen senin şu yazdığın gibi bir mektup yazmış adama. Bana okudu. Birşey anlaşılmıyor. “Yani bacım, sen bu adama ne diyon şimdi, ne istiyon ondan ?” dedim, arkadaş alındı. Senin gibi edebiyat parçalamış, ama ne demek istediği belli değil. Sen herkesi herkeZ yapmışssın, --de ekini nerede ayıraracğını bilememişsin. Okurken fenalık geldi. Diğer bir konu da, müteveffaya kızmışsın da sanki. Ama rahmetli her ne kadar Türk olsa da Türk doktor değilmiş hayat hikayesine bak. Uzmanlık ve sonrası hep yurtdışı. Çalışma terbiyesi yurtdışı. Kimse ayağını kaydırmamıştır, O da kimsenin ayağını kaydırmamıştır. Kendi halinde o dediğin milyonlar gibi yaşamıştır. Ha oğlunu dersen bak ona birşey diyemem. Bu habere başlığı koyan vefat eden değil. Not: Biraz da Türkçe çalış kurbanın olayım. Gözlerim kanadı okurken.
3
Cevapla
Krizantem
Alllah rahmet eylesin, taksiratını affetsin.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir