Medimagazin logo

Yaşlı hastaya bağıran doktor bu kez de basın toplantısına gelmedi!

İzmir'de kendisini odasında bekleyen yaşlı vatandaşa hırsız muamelesi yapan doktor İzmir Tabip Odası'nda kameralar karşısına geçmekten son anda vazgeçti.
Yaşlı hastaya bağıran doktor bu kez de basın toplantısına gelmedi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Kemalpaşa’da yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. Yaşlı bir vatandaş, doktor Birsen Tirtar yokken odasında beklemeye başladı. Odaya giren Tirtar, yaşlı hastanın odada beklemesine tepki göstererek “Bir şeyim kaybolursa seni şikayet edeceğim” diye bağırmıştı.

Sağlık Bakanlığı’nın da inceleme başlattığı olay nedeniyle Doktor Birsen Tirtar’ın, İzmir Tabip Odası’nda bir basın toplantısı düzenleneceği açıklanmıştı ama Doktor Tirtar basın toplantısını son anda iptal etti. İzmir Tabip Odası’nda düzenlenmesi planlanan toplantıya İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, Oda Genel Sekreteri Ceyhun Balcı, İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Murat Pala katıldı. Önceden toplantıya katılacağı açıklanan skandal doktor Birsen Tirtar’ın katılmaması basın mensuplarının tepkisini çekti.

izmir
yaşlı hasta
doktor
Yorum (3)
KEMAL POLAT
Hasta doktora bağırırsa sıradan bir olay,doktor hastaya bağırırsa linç! Güzel ülke olduk vesselam.. Hemi yol da yabdılardı deyilmi ..
17
Cevapla
İLKER ATASAYAR
Bu ve buna benzer daha çok haber okuruz.1.Orası bir Tren İstasyonu değil(Herhalde kapısında Dr.....yazan tabela vardır),Berber Koltuğuna bile izin alarak oturursunuz.Fakat buradaki Meslektaşımızın tepkisine neden olan kişinin o anda Tam Sağlıklı düşünen-gören bir İnsan olduğunu (öyle olsaydı zaten bu tabloya neden olmazdı) düşünmek(Hekim gözüyle) hata olurdu,nitekimde (İş yükünden bunalmış -guardı düşmüş boksör misali- meslektaşım,normal durumda yapmayacağı davranışı yapmıştır.)Bu Hastamız,katarakt olup oranın doktor odası olduğunu anlamayabilir.ilacını almamış Unsatbil Şizofren olabilir,odada gezinebilir,Alzheimer Hastası olabilir,yer-zaman oryantasyonu bozuk olabilir...buna benzer yüzlerde tip Hasta olabilir.Normalde sabah ilk hasta olarak bu kişi odada gene böyle otursaydı,idda ediyorum,Doktor Hanımın davranışı direkt Profesyonelce olur,saydığım hasta profillerinden birine girdiğini düşünür,ona göre davranırdı.Burada,olaya neden olan görünmeyen eksiklikler:1.Hasta muayeneye ;mutlaka Erişkin-Yetkin yakını ile gelmelidir, yoksa Komşusu ile gelmesi,oda yoksa ASM de görevli Hemşire ile buluşturulmalı onla gelmelidir.2.Bakanlık Tarafından;Aile Hekiminin Aileden Biri Olmadığı,Devlet tarafından Aile Bireylerinin Sağlığını Korumak ve Hastane Doktorundan Farklı olarak Mahalle ölçütünde Tıbbi Hizmet Sunmak için Sözleşmeli atanmış Doktor olduğu,mesleğinin konumunun gerektirdiği tüm yetkiyle ve bilgiyle donatıldığı,Hekime;sorumlu kılındığı Ahalinin bu statüye uygun saygı,sevgi ve muhabbette bulunması gerektiği anlatılmalıdır.(Hergün) 3.Bakanlık;heray Aile hekimine,ucu açık vadesiz hesap gibi yeni iş bakiyeleri yüklemesin,sistemler(SGK MEDULLA,EBYS,Sağlık bakanlığı medulla) özelikle EBYS zaman ve eleman maliyetini en aza indireceğine tam tersi rezil bir uygulama olmaktan öteye hiçbir şey ifade etmiyor,diğer sistemler birbirleriyle entegre değiller,hepsinin ayrı otonomik yapısı ve program mimarisi var.Birde Nöbet Yaması...Bunlarla uğraşmak zorunda kalan bir AİLE HEKİMİNİN bu hale gelmemesi çok zor,biz zoru başarıyoruz hergün...
6
Cevapla
ömer hayyam
doktor haklı ... *** hırsız da yaşlanıyor ama malulen emekli olmuyor, mesleğini bırakmıyor ,,,, hepsi de doktora gelir.... *** yankesici de yaşlanıyor ama malulen emekli olmuyor, mesleğini bırakmıyor,,,, hepsi de doktora gelir.... *** Tırtıkçı da yaşlanıyor ama malulen emekli olmuyor, mesleğini bırakmıyor,,,, hepsi de doktora gelir.... *** Esrar keş de yaşlanıyor ama malulen emekli olmuyor, mesleğini bırakmıyor,,,, hepsi de doktora gelir.... *** doktor odası bekleme salonu değildir, Gazenfer - Özcan-Tarıkın yiyorsa git komiserin, savcının, hakimin, müdürün,başhekimin, baş hekim yardımcısının,....odasında bir bekle bakalım.... adamı enseden yakaladıkları gibi kapıya koyarlar....
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir