Medimagazin logo

Yıpranma payı ve erken emeklilikte düğmeye basıldı

Kamu görevlileri için önemli süreç başladı. Toplu sözleşme kararlarını hayata geçirmek için düğmeye basıldı. Bu arada yıpranma sistemi ile erken emeklilik imkanı da genişletilecek.
Kaynak: TAKVİM
Yıpranma payı ve erken emeklilikte düğmeye basıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Toplu sözleşme kararlarını hayata geçirmek için düğmeye basılırken; kamu görevlilerini erken emeklilik heyecanı sardı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde oluşturulacak komisyon, erken emeklilik taleplerini masaya yatıracak. Kamu görevlilerinin hangilerine erken emeklilik imkanı verileceği konusunda çalışma yapacak. 
 
İLK SAĞLIKTA 
 
Devlet Personel Başkanlığı, memur sendikalarıyla bu yıl imzalanan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşmaya varılan hususlarda gerekli mevzuat değişiklikleri için çalışma başlattı. Başkanlık, kamu kurumlarına da konuyla ilgili yazı göndererek, her kurumun kendi personeli açısından hazırlık yapmasını istedi. 
 
Yapılacak çalışmalardan biri de memurlara erken emeklilik konusunda olacak. Erken emeklilik hakkından kimlerin yararlanacağını belirlemek üzere SGK'da bir komisyon oluşturulacak. Bu komisyon, kamu görevlilerinden kimlerin hangi şartlarla ve süreyle fiili hizmet süresi zammından yararlandırılacağı konusunu ele alacak. Komisyonun masaya yatıracağı hizmet kollarının başında sağlık yer alacak. 
 
Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelden kimlerin hangi şartlarla ve süreyle fiili hizmet zammından yararlandırılıp yararlandırılmayacağı hususu, bu komisyon tarafından ele alınacak. Çalışmalar da 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacak.
 
iŞÇiLERE KADRO
 
Kamu kurum ve kuruluşlarında memur veya sözleşmeli personel eliyle yürütülmesi gereken işlerde sürekli işçi kadrolarında çalıştırılan, aralarında mühendislerin de bulunduğu personel memur kadrosuna geçirilecek. 4C'li olarak çalışan geçici personel sözleşmeli personel olacak. 
 
NELER DEĞİŞECEK? 
 
> KİT'lerde çalışan sözleşmeli personelin yıl içinde kullanamadıkları izinlerini ertesi yıl kullanabilmeleri sağlanacak. Söz konusu personelin temel ücret grupları, 21 Ocak 2016'ya kadar yeniden düzenlenecek. 
 
> Üniversitelerde görev yapan sağlık çalışanlarına döner sermaye gelirlerinden yapılacak ek ödemenin dağıtılmasında uygulanacak kadro/görev unvan katsayıları yeniden belirlenecek. 
 
> PTT posta dağıtıcılarının yaş sınırı 55'ten 60'a çıkarılacak. 
 
> Cuma namazı için öğle tatili süresi değişecek.
özlük hakları
erken emeklilik
fiili hizmet zammi
yıpranma payı
Yorum (6)
mahmut
Düğmeye basıldı da düğme tutukluk yaptı.Paslanmış herhalde biraz yağlamak lazım.
16
Cevapla
m. murat
yav, bu kaçıncı düğmeye basış!!
21
Cevapla
ismail tanrıkulu
yaşı bekleyenler içinde emeklilik söz konusu olurmu .öne çekme yaşı gibi.kamu işçilerin ücretleri eşitlenir mi
3
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Sağlık hizmeti sürecinde "yıpranma" sorunu en iyi nasıl karşılanır ? Yıpranma sağlıkta son on yılda "üç" kat artan iş yükünün lüzumunu sorgulamakla azalır. %85 ithalata , yada dışarıdan gelen teknolojiye ve ilaca bağlı sağlık sistemimizde neden bu kadar sağlık fetişizmi yapmanın kime fayda getireceğinin idrak etmekle azalır. Neden sağlık sistemimizde malpraktis sistemi ve hasta hakları süreci dayatılırken bunun gereği yeterli sürede muayene , sevk sistemi , bilgi aktarımı , bilgiyi paylaşma sürecinin ihmal edildiğini sorgulamakla azalır. Sağlıkta neden bütünsel yaklaşımın , birinci basamak hekimliği ve halk sağlığı uzmanlığının prestijinin artması gerekirken neden azaldığını sorgulamakla azalır. Sağlık sisteminin ticarileşmesi , siyasallaşmasının bu sorunlarda önemli katkısının olduğunun idrak edilmesiyle azalır. Hekimlerin kendi sorunlarına daha çok odaklanması ile azalabilir. Sağlık sisteminin ve toplumun kendi ihtiyaçlarına daha duyarlı ve daha örgütlü olması ile azalır. Sağlık sisteminde CEOlara teslim , sık işlem , çok doktora gitmenin arka plan sağlığı özelleştirme , ticarileştirme politikası olduğunu , performans ve malpraktis sisteminin aynı politikanın ideolojik tamamlayıcısı olduğunun algılanabilmesi ile azalır. Dünyada hiç bir ülkede bir yılda acillere müracaatının bir ülkenin nüfusunu aşacak düzeyde olmadığını ve bununla yüzleşemeyenlerin sağlık sisteminde halen nasıl oluyorsa idareci , siyasetçi ,yada eğitimci kalabildiğini sorgulaması ile olabilir. Mezuniyet öncesi , mezuniyet sonrası sürekli eğitimi politikalarını sistematik ve " herkes" için zorunlu hale getirmek , ilaç firmalarının sponsorluğundan ve etkisinden kurtararak sağlanabilir. Üniversitelerdeki özerklik sorunlarını çözerek sağlanabilir. Erken ve niteliksiz emeklilik ile sağlıkçının ve hekimin yıpranmasını karşılamak ise yukarıdaki çözülmemiş , idrar edilmemiş sorunlar karşısında etkisi geçici olacaktır. Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı 02 Aralık 2015
6
Cevapla
cahit
Şimdi düğmeye basıyorlarda ama çalışmadığı sonradan anlaşılıyor.Düğme bozuk , düğme.İş yapmıyor.Kimsede bu düğme bozuk,çalışmıyor demiyor kardeşim !!!!!
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir