Medimagazin logo

Yoğun bakımda göbek atmışlar

Antalya'da özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde, hemşire ve hasta bakıcıların halay çekip göbek attığı görüntüler 4 yıl sonra ortaya çıktı. Görüntülerde yer alan personelin, olay tarihinden kısa süre sonra işten çıkarıldığı belirtildi.
Kaynak: Hürriyet
Yoğun bakımda göbek atmışlar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kepez İlçesi’ndeki özel hastanenin eski bir çalışanı tarafından paylaşılan görüntüler, yoğun bakım ünitelerinde çekildi. 23 Aralık 2013 günü çekilen görüntülerden ilkinde, ameliyat önlüklü hemşire ve hasta bakıcılar yoğun bakım ünitesinde önce halay çekiyor, ardından göbek atıyor..

Hastabakıcı ve hemşirelerin kendi aralarında "Yerinde durmuyor ki, salla", "Bakım mı yapıyor, oyun mu oynuyor belli değil", "Yavaş yavaş, kamera bozuluyor, hızlı gitme", "Sen oynamasını bir öğren" sözleri de görüntülere yansıyor..

İkinci görüntülerde ise yoğun bakım ünitesinde masada oturan ve önünde yiyecek bulunan bir personel kamera kendisine döndüğü anda kahkaha atıyor. Göbek atan diğer personel ise bir taraftan kahkaha atarken, diğer yandan hastaya müdahale ediyor..

''İŞLERİNE DERHAL SON VERİLDİ''.

Hastane sahibi Hüseyin Sarı, olayın yaşandığı tarihten kısa süre sonra görüntülerin kendisine ulaştığını ve bu kişilerin işine derhal son vererek, konuyu İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirdiklerini söyledi. Antalya’da bünyelerinde bulunan hastanalerde 580 personel çalıştığını belirten Sarı, bölgenin en donanımlı yoğun bakım ünitesine sahip olduklarını, bu tarz görüntülere asla taviz vermeyeceklerini vurguladı..


 

yoğun bakım
halay
Yorum (14)
seda
her zaman diyorum yoğun bakımlara kamera şart diye. bunlar kişilerin kendilerini ifşa ettikleri görüntüler. ya görüntülenmeyenler. sağlık bakanlığı bir an önce yoğun bakımlarına kamera takip sistemi kurmalı artık. hastaların güvenliği için bu yapılmalı.
4
Cevapla
m. murat
yoğun iş yükünden olsa gerek, en sonunda kafayı sıyırmışlar.
7
Cevapla
aydin sinal
simdi hemen yorumcu arkadaslar"calisanlar biraz stres atmislar,gece-gündüz yemeyip icmeyip calisan meslektaslarimiza yapilan islem zulumdur" diye yazmalarini beklerim,ve hicde ayiplamam,cünki ayni olaylari Almanyadada yasadim tabiki oradada cezai müeyide uygulandi.,yogun bakimda kebap yemek,göbek atmak,sigara icmek v.s.gibi insanin bagzi zamanlarda ne gibi davranis ortaya koyacagi tahmin edilemez tabiki bu reaksiyonlar kisinin kültür seviyesi ve aldigi terbiye,yetistigi ortamla ilgilidir.Is veren bu gibi olaylari yasamamak,is yerinin negativ reklamini yaptirmamak istiyorsa ise, yapabilecegi sey aldigi hekim,hemsire,hastabakici nin sadece bitirdigi okulu degil öz gecmiside incelesin.en önemliside bölüm sorumlularinin ,seflerin takinacagi durum,alacagi tedbirler,olaylara hosgörü,vurdumduymazlikla yaklasan seflerin yaninda calisan personel yalama conta gibi olur,sef bir daha dis tutturamaz. yogun bakimda göbek atmak terbiyesizliktir kisinin aldigi terbiyeyle ilgilidir,ama bunu videoya alip facebook ta yayinlamak salaklik,ahmakliktir buda genetik yapidir derim.
3
Cevapla
Dr Hakan
Söyleyecek söz bulamıyorum. 3 yıl önce olmuş olması da fark etmez. Bizim aldığımız terbiyede yoğun bakım hastasının önünde yüksek sesle konuşulup gülünmez, yiyecek konmaz ve yenmez. İnşallah bu insanların kendileri veya yakınları da bir gün böyle hemşire ve hastabakıcıların eline düşer...
9
Cevapla
aydin sinal
yazdigim yorumda bir cümleyi unutmusum,almanyadada gördüm diye yazdim ama gördüklerim ilave cümlesi : yogun bakimda degildi,vede fasing zamani olan bagzi kendini bilmezlerin yaptigi hareketlerdi,tabiki bir uyarma veya ceza verilmisti,
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir