Ana sayfa
  Künye
  Hakkımızda
  Türkiye Klinikleri
  İletişim
 

 

08-10-2008  

 MEDİANKET
Son 1 yılda mesleğinizle ilgili hukuki bir problem/süreç yaşadınız mı?
Evet
Hayır
Anket Sonuçları

 KÖŞE YAZILARI
Prof. Dr.  Hikmet   AKGÜL
14. Avrupa Cerrahi Onkoloji Kongresi
Prof. Dr. Hikmet AKGÜL
Prof. Dr.  Ayşe   AKIN
Sudan Ziyaretinden Notlar
Prof. Dr. Ayşe AKIN
Prof. Dr.  Yasemin   BALCI
Herkes Adli Tıp Uzmanı Olabilir!
Prof. Dr. Yasemin BALCI
Prof.Dr.  Nurettin   BAŞARAN
Çevre ve Sağlık
Prof.Dr. Nurettin BAŞARAN
Dr.  İbrahim   ERSOY
Şövalye Doktor
Dr. İbrahim ERSOY
Yrd. Doç. Dr  Cem   OKTAY
Acil Tıpta Uzman Olmak
Yrd. Doç. Dr Cem OKTAY
Prof. Dr.  Tevfik   ÖZLÜ
Tam Güne Evet, Ama Muayenehaneler Kapatılmasın
Prof. Dr. Tevfik ÖZLÜ
Prof. Dr.  Kor   YERELİ
Çevreye Saygı
Prof. Dr. Kor YERELİ
 ETKİNLİKLER
  • 1. Uluslararası Avrasya Adli Bilimler Kongresi
  • 08-10-2008 / 11-10-2008
  • Yaşlanan Erkek Sempozyumu
  • 10-10-2008 / 10-10-2008
  • IX Ulusal Romatoloji Kongresi 2008
  • 11-10-2008 / 15-10-2008
     ÜYE GİRİŞİ
      Kullanıcı Adı  
      Şifre  
        Beni Hatırla  
         
      Şifremi Unuttum  
      Üye Olmak İstiyorum  
     
    Nobel İlaç
     HABER
    11-03-2006
    Hafta içi cerrah, hafta sonu Tarzan!

    Hafta içi cerrah, hafta sonu Tarzan! Manisa'da başarılı operasyonlarıyla ün yapan, son zamanlarda ise modern Tarzan olarak bilinen tanınmış cerrah Üroloji Uzmanı Doktor Fahrettin Er, hafta içi hastanede elinde neşteriyle hastalarına, hafta sonu ise Spil Dağı eteğinde bulunan yabani ağaçlara hayat veriyor.

    Şimdiye kadar bin 500 civarında ahlat ve deli armut denilen yabani ağaçları aşıladığını kaydeden Dr. Er, hastane stresini bu yolla üzerinden attığını, çevreci yaklaşımıyla da herkese örnek olmaya çalıştığını vurguladı.


    Önce İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü daha sonra ikinci üniversitesi olarak 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan, hemen ardından da Ege Üniversitesi'nde üroloji uzmanlığı ihtisasını tamamlayıp Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde üroloji bölümünde uzman olarak görevine başlayan Dr. Fahrettin Er, kelimenin tam manasıyla Manisa'nın yeni modern Tarzan'ı oldu.

    Manisa'nın düşman işgali ile yanarak kül olmasının ardından şehrin dört bir yerine diktiği ağaçlarla adını tarihe 'Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi' olarak yazdıran bir doğa aşığından sonra, bu örnek çevreci hareketi kendisine görev edinen Üroloji Uzmanı Dr. Fahrettin Er, 6-7 yıldır Spil Dağı eteklerindeki yaban ağaçlarını aşılıyor.

    Ahlat ve deli armut denilen yaban ağaçlarına 8 çeşit meyve aşısı yaparak hem ağaçlara hem de onun üzerine bulunan böceklere, doğadaki kuşlara ve tüm canlılara hizmet ettiğini düşündüğünü belirten 42 yaşındaki Dr. Fahrettin Er, Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ndeki mesai saatinin dışında kalan zamanlarında soluğu Spil Dağı eteklerinde alıyor. Elindeki bağ makası, testere ve yaban ağaçlarını aşılamada kullandığı malzemeleriyle birlikte yaban ağaçlarını tek tek aşılayan Dr. Er, ayrıca daha önce aşıladığı ağaçları da kontrol ederek budamayla bakımlarını yapıyor.


    Zaman zaman meslektaşı Doktor Mehmet Turan ile birlikte aşılama yapan Doktor Fahrettin Er, çevre ve doğa sevgisini ise, "1999 yılında dağları gezerken bir şey fark ettim. Her tarafta çok yoğun çam ağaçları var, fakat içinde neredeyse yok denecek kadar az kuş var. Bunun sebeplerini düşündüm. Kendimin hem doktor hem de biyolog olmasından dolayı şöyle doğru bir mantık yürüttüm. 'Kuşların olması için ormanda böceklerin olması lazım. Böceklerin olması için de böceklere gıda lazım' dedim. Çamlarda böceklere uygun gıda olmadığı için de hayvan çeşitliliğinin olmadığını gördüm. Bunun için ne yapılabilirim ormanlara diye düşündüm. Ormanın içine baktığımda halk arasında bilinen ahlat ve deli armut denen ağaçları fark ettim. Aşılanarak farklı cinslerdeki armutlara dönüştürülebileceğini tespit ettim. Hatta bunla kalmayıp Mayıs ayından Kasım ayına kadar meyve verecek 7-8 çeşit armut ağacı aşısına başladım. Sonuçta bu ağaçlardan oluşacak meyvelerin böcekler, kuşlar ve arılar tarafından yenebileceğini düşündüm. Böylelikle orman içerisinde canlının artmasıyla tilkinin, sincap gibi hayvanların da çoğalarak hayvan çeşidinin bol olacağı bir ormanın oluşturulması için de, mutlaka ağaçların aşılanması gerektiğini düşünerek bu işe kalkıştım" şeklinde ifade etti.


    Bugüne kadar yaklaşık bin 500 aşı yaptığını açıklayan Doktor Fahrettin Er, "Yetişemediğim yerlerde adamlar tutarak bu iş yerine getirdim. Bugüne kadar 5-6 milyar lira para harcadım ama bunun hiçbir önemi yok. Önemli olan insanoğlunun birileri tarafından katledilen ormanlar ve içinde yaşayan canlılar için bir şeyler yapabilmesidir. Bunu yıllar önce 'Manisa Tarzan'ı Ahmet Bedevi' yapmış. Bu ülkenin binlerce Ahmet Bedevi'ye ihtiyacı var. Geçen yıl aşılamasını bitirdiğim bir çok ağacın meyvelerini, insanlar yaptıkları piknik sonrasında yediklerini söyledi. Bu bana büyük bir haz verdi. Ömrün el verdikçe aşılamaya devam edeceğim. Ta ki ormanlarımızda kuş zenginliği, diğer hayvan zenginliği tam manasıyla oluşuncaya kadar" diye konuştu.


    Torunlarına iyi bir miras bırakacağına inancının tam olduğunu söyleyen Doktor Er, "Biz atalarımızdan bu ormanları dolu bir şekilde teslim aldık. Biz de gelecekteki torunlarımıza dopdolu bırakabilmek için böylesi bir olayın öncülüğünü yapıyorum. Doğada bu uğraşla meşgul olarak stres atıyorum, modern çevrecilik de bu olsa gerek. Hastanede insanlar hastalarım, doğada da bu deli ağaçlar hastalarım. Her iki kesime de şifa dağıtmaktan büyük bir keyif alıyorum" ifadelerini kullandı.


    İHA
     
     GÜNCEL HABERLER
  • Bu hastane yıkılacak
  • Hotamışlıgil tedavide kullanılacak yeni bir hormon keşfetti
  • Doktor yetersizliği hizmeti aksatıyor
  • Türkiye'nin ilk kobay uzmanı
  • Koruyucu aile uygulamasında geri kaldık
  • Amniyosentezden daha güvenli test yöntemi
  • Muayene ücretleri eczaneye ödeniyor
  • Tüm sağlık verileri paylaşımında son aşamaya gelindi
  • En yüksek ve en düşük bebek ölüm oranı hangi hastanede?
  • Nobelli doktordan itiraf: Çok safmışız
  • AB’de hemşire Türkiye’de ebe
  • SUT hakkında önemli uyarı
  • 2008-TUS Eylül Dönemi Bilim Sınavı Sonuçları açıklandı
  • Yeni Getirilen Düzenlemer Doktorların Gelirlerini Nasıl Etkileyecek ?
  • 'Muayene ücreti tahisilatının eczanelerde yapılmasının eczacılarla ilgisi yok'
  • Ege Tıp'a vekaleten dekan atandı
  • Tıp fakültesinde intihar
  • SGK'lılar ilaç parası dışında 10 YTL'ye varan muayane üçreti de ödeyecek
  • 2008 Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu
  • Hekimlik mesleğinde devrim yaratacak kanun
  • İşte devlet, üniversite ve özellerde sezeryan oranları
  • AYIN KONUSU: SUT (SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ) (4)
  • Sağlık Uygulama Tebliği, Resmi Gazetede yayımlandı
  • TAM GÜN YASA TASLAĞINA YÖNELİK TÜM SORU VE CEVAPLAR



  •  RÖPORTAJ
    Prof. Dr. Hulusi Bülent Zeyneloğlu
    Akademisyenlerimizi tanıttığımız sayfamızın bu haftaki konuğu Başkent Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hulusi Bülent Zeyneloğlu
     HAFTANIN KLİNİĞİ
    İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği
    Kliniklerimiz sayfamızın bu haftaki konuğu İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği Şefi Dr. Sami Hatipoğlu
     ÖZEL DOSYALAR
    Mecburi Hizmet dosyası
    Hükümet, mecburi hizmeti, devlet hizmeti adıyla yeniden uygulamaya hazırlanıyor... Mecburi hizmet ile ilgili hem Medimagazin'de hem de ulusal basında çıkan haberleri bulabileceğiniz bir dosya...

    MediBilgi
    Sağlık personeline yönelik başta mevzuat olmak üzere tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

    SORU-CEVAP
    Mecburi hizmet, atama ve nakiller, eş durumu gibi konularda sizden gelen sorular ve cevapları

    Tam gün yasası
    Tam gün uygulamasıyla ilgili tüm haberler

    TUS Dosyası
    1987 yılından bu yana yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile ilgili istatistikleri ve ropörtajları bu dosyada bulacaksınız.

    Akademisyenlerimiz
    Medimagazin - Akademisyenlerimiz bölümünde yer alan akademisyenlerimiz hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz

    Derneklerimiz
    Medimagazin - Derneklerimiz bölümünde yer alan dernekler hakkındaki bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.

    Tabip Odalarımız
    Medimagazin - Tabip Odalarımız bölümünde yer alan tabip odaları hakkında bilgi edinebilirsiniz

    Türkiye'de Tıbbi Yayıncılık
    Türkiye'deki tıbbi yayınlarla ilgili mevcut durumu ve çözüm önerilerini dergi editörlerine sorduk

    Tıpta Uzmanlık Eğitimi Dosyası
    Uzmanlık eğitimi veren üniversiteler ve SB eğitim hastaneleri arasındaki benzerlikler ve farklar neler?

    Performans Dosyası
    Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı performansa göre döner sermaye uygulaması ile ilgili bugüne kadar Medimagazin ve diğer basın organlarında yayımlanan haberler bu dosyada

    Tıp Eğitimi Dosyası
    Tıp fakültelerinin altyapı ve eğitimle ilgili sorunlarıyla ilgili fakültele yöneticileriyle yapılan ropörtajları içeriyor.

    Tıp Kongreleri
    Türkiye'de düzenlenen tıp kongreleri hakkında sayısal verilerin yanısıra dernek başkanları ve turizm firmalarının görüşlerini yansıtan, kongrelerle bir çok bilgiyi bulabileceğiniz bir dosya...

    Medimagazin ® sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları Ortadoğu Reklam Tanıtım ve Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz.©
    Bu sitede yer alan haber, fotoğraf, yazı, ilan ve reklam içerikleri sağlık profesyonellerinin kullanımına yöneliktir. Sağlık çalışanlarının dışında site kullanımından doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcıya aittir.

    Powered By F1max Bilişim Hizmetleri