Medimagazin logo

10 Maddede Tüp Bebek Tedavisinin Tutmama Nedenleri

Doğal yollardan çocuk sahibi olmayı birçok faktör ekarte edebilir. Bu sebeple de çiftler, tüp bebek tedavisi ile çocuk sahibi olmak için başvurabilirler.
10 Maddede Tüp Bebek Tedavisinin Tutmama Nedenleri
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tüp bebek tedavisi, yardımcı üreme yöntemleri arasında en başarılı tedavidir. Bu nedenle tüp bebek tedavi yöntemlerine başvuranların sayısı her geçen gün artarken, hayallerine kavuşmalarında yardımcı olan tüp bebek tedavi yöntemleri, başarısını desteklemektedir. Ancak tedavinin başarısında etkin olan birçok faktör bazı durumlarda süreci engellemektedir. Şayet başarısızlık söz konusu olmuş ise, ilk olarak bu başarısızlığın sebepleri detaylı bir şekilde araştırılmalı ve ikinci bir denemeye o zaman başlanmalıdır.

  • Rahim zarının yeterli kalınlığa sahip olmaması

Daha önce geçirilmiş olan operasyonlar, anne adayının üreme sistemini olumsuz şekilde etkilemiş olabilir. Bu durumda da rahim zarı deformasyona uğrayabilir. Bu gibi durumlarda rahim zarı incelmekte ve tüp bebek yöntemiyle başarı şansı azalmaktadır.

  • Rahim zarındaki yapısal bozukluk

Rahme yerleşen miyom ve polip gibi patolojiler, embriyonun tutunmasına ve gelişmesine engel olacak bazı olumsuz etkenler yaratmaktadır. Bebeğin gelişimi için gerekli olan rahim şartlarının uygun olmaması halinde tüp bebek tedavisi başarısızlıkla sonuçlanır. Bu nedenle anne adayının rahminde mevcut olan miyom ve poliplerin neden olduğu yapışıklıkların giderilmesi ve gereken tedavinin uygulanması ile bir sonraki tedavi için uygun şartlar hazırlanmaktadır.

  • Embriyo transferi

Embriyo transferi tüp bebek tedavisinde en kısa süren işlemlerden biridir. Ancak bu işlem, tedavinin en çok titizlik isteyen aşamalarının başında gelmektedir. Transfer aşamasında yaşanabilecek hatalar, tüp bebek tedavisinde başarısızlığa yol açabilmektedir.

Bu gibi birçok sebep tüp bebek tedavisinde başarısızlığa yol açabilmektedir. Bu sebeple de ilk olarak başarısızlık sebebinin detaylı bir şekilde araştırılması ve ardından diğer denemeye başlanması gerekmektedir.

Tüp bebek tedavisinin tutmamasına neden olan birincil etkenler:

  • Embriyonun genetik yapısından kaynaklanan bozukluklar gebeliğin oluşmasını engelleyebilir.
  • Yumurtalıkların gebelik için gelişimini destekleyen ilaç protokolünü yanlış uygulanmış olabilir. Bu faktör, yanlış merkez seçimi kaynaklıdır.
  • Embriyonun geliştirildiği kültür ortamının yetersiz olması halinde, embriyonu dış zarında meydana gelen kalınlaşma, embriyonun rahim zarına tutunmasını engellemektedir.

Tüp bebek tedavisinin tutmamasına neden olan ikincil etkenler:

  • Rahim iç duvarında meydana gelen yapısal anormallikler embriyonun tutunamamasına ve tüp bebek tedavisinin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olmaktadır.
  • Rahim içinde konumlanan miyom ve polip gibi kisttik oluşumlar, tutunamama nedenleri arasındadır.
  • Daha önceden geçirilmiş ameliyatlar ve küretaj gibi operasyonlar, rahim içinde enfeksiyona neden olarak çevre dokusunda meydana gelen yapışıklıklar kaliteli embriyoların dahil tutunmasını engellemektedir.
  • Anne adayının genetik ya da sonradan kazandığı bağışıklık sistemi hastalıkları embriyoların tutunmasını engellemektedir.

Tüp bebek tedavisinin tutmamasına neden olan üçüncül etkenler

  • Çikolata listi, tedavi başarısını etkileyen en yaygın sebepler arasındadır.  Çoğunlukla embriyonun tutmama sebepleri arasında çikolata kisti bulunmaktadır.
  • Daha önce tüplerde enfeksiyon hastalığının olması ya da karın içi ameliyatların yol açtığı komplikasyonlar tüp bebeğin tutunamamasına neden olabilir.

Kaynak: http://tupbebekkonya.com/tup-bebek-tedavisinin-tutmama-nedenleri/

tup bebek
yardimci ureme yontemleri
tüp bebek tedavisinin tutmama nedenleri
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir