Medimagazin logo

Bebek Nehir'in hayata tutunması ilik nakline bağlı

OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde ALL hastalığı nedeniyle tedavi gören ve sağlığına kavuşması ilik nakline bağlı olan 7 aylık Nehir Çamur için uygun ilik aranıyor
Bebek Nehir'in hayata tutunması ilik nakline bağlı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) hastalığı nedeniyle tedavi gören 7 aylık Nehir Çamur'un sağlığına kavuşması için ilik nakli yapılması gerekiyor.

Anne Nazmiye Çamur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ay önce ateşinin yükselmesi ve sürekli rahatsızlanması üzerine Ordu'da götürdükleri hastanede kızına lösemi teşhisi konulduğunu söyledi.

Bunun üzerine bebeklerini OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesine getirdiklerini belirten Çamur, burada yapılan tetkik ve araştırmalarda doktorların kızının hastalığının ALL olduğunu, tedavi içinse ilik nakli yapılması gerektiğini söylediklerini anlattı.

- Kardeşleri ve babası gönüllü oldu

OMÜ'de bir aydır kızına ilaç tedavisi uygulandığını ancak tek çarenin ilik nakli olduğunu bildiren Çamur, şunları kaydetti:

"Kızımın iyileşmesi için ilik nakli gerekiyor. Eşim Ordu'da bir fırında işçi olarak çalışıyor. 3 ve 7 yaşlarında iki oğlum daha var. Kardeşleri ve eşim nakil için gönüllü oldu ama tutmama ihmali de olabiliyormuş. Tetkikler sürüyor. Bu nedenle çocuğumun yaşaması için kemik iliği verecek insanlarımızın yardımını bekliyoruz. En büyük duam, kızımın sağlığına kavuşması için uygun kemik iliği bulunması ve nakil yapılması."

Anne Çamur, kızının 2 yıl içinde nakil olması gerektiğini vurgulayarak, ilik bulununcaya kadar bebeğine ağır kemoterapi tedavisi uygulanacağını ifade etti.

Minik Nehir'in tedavisini yürüten OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Albayrak ise hastalığın ağır risk grubunda bulunduğunu belirtti.

Nehir bebek için planlanan tedavinin devam ettiğini anlatan Albayrak, "Tedavi için ilik nakli şart. Öncelikli olarak aile fertlerinden ilik bakılıyor. Aile fertlerinin ilikleri tutmazsa başka vericilerden bakılacak. Bu süre içinde tedavi devam edecek ama bir an önce nakil yapılması gerekiyor." dedi.

akut lenfoblastik losem
nehir camur
ilik nakli
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir