Medimagazin logo

DSÖ, Dünya Mülteci Günü’nde Türkiye’deki Suriyeli doktor ve hemşireleri anlattı

DSÖ Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu: “DSÖ, akademik çevre ve Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu bu iş birliği, türünün tek örneği.”
DSÖ, Dünya Mülteci Günü’nde Türkiye’deki Suriyeli doktor ve hemşireleri anlattı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN HABER MERKEZİ-Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ), 20 Haziran Dünya Mülteci Günü dolayısıyla yayımladığı haberde, Türkiye’de doktor, hemşire ve ebelik yapma imkanı tanınan Suriyeli mültecilere yer verdi.

DSÖ,  Suriyeli sağlık profesyonellerinin Türkiye’de çalışmasına ilişkin yasal izinlerin verilmesinin ardından örgüt bünyesinden ülke temsilcilerinin Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’yla birlikte çalışarak eğitimler verdiğini söyledi.

Kasım 2016’da başlanan eğitimlerden beri toplamda 380’in üzerinde doktor, 360 civarında da ebe ve hemşireye yetki sertifikası verildiği ifade eden DSÖ, Suriyeli sağlıkçıların başvuru ve eğitim süreciyle alakalı açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın değerlendirdiği ilk görüşmeden sonra üniversite profesörleriyle 1 hafta sınıf ortamında çalışıldığı ve 6 haftayı takiben de Türk hocaların gözetiminde Mülteciler Sağlık Merkezi’nde staj görüldüğü aktarıldı.

 

DSÖ’nün sayfasında son olarak DSÖ Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu’nun sözleri yer aldı:

“Bu eğitimler sadece dil engellerine yönelik değil, aynı zamanda Suriyeli doktorların, ebe ve hemşirelerin entegrasyonunun sağlanarak mülteci topluluğa hizmet edebilmesi adına Türkiye’de oluşturulan ulusal ve uluslararası iş birliğinin güzel bir örneğidir. Türkiye Hükümeti, Sağlık Bakanlığı ve Türk sağlık görevlilerine, sağlık hizmetlerine adil bir erişim sağlayabilmek için yaptıklarından dolayı minnettarız. DSÖ, akademik çevre ve Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu bu iş birliğinin, fazla sayıdaki mülteci ve göçmenlere yardım ve uyumlaştırma için türünün tek örneği olduğunu düşünüyoruz.”.

dsö
mülteci doktorlar
türkiye
suriyeli doktor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir