Medimagazin logo

Fizyoterapistler buluştu

Türkiye Fizyoterapistler Derneği, Bilim Eğitim Komisyonu Toplantısı değişik üniversitelerden öğretim üyesi fizyoterapistlerin katılımıyla, DPÜ Sağlık Yüksekokulu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) bölümünün ev sahipliğinde yapıldı
Fizyoterapistler buluştu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KÜTAHYA (İHA) - Türkiye Fizyoterapistler Derneği, Bilim Eğitim Komisyonu Toplantısı değişik üniversitelerden öğretim üyesi fizyoterapistlerin katılımıyla, DPÜ Sağlık Yüksekokulu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) bölümünün ev sahipliğinde yapıldı.

Düzenlenen toplantı konusunda bilgi veren Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu FTR Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Cımbız toplantıya, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Yakut, FTR Bölümü Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayşe Livanelioğlu, Prof. Dr. Fatma Uygur, İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Özdinçler, Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehtap Malkoç, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, FTR bölümü temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Sarı, Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Uğur Cavlak, İzzet Baysal Üniversitesi Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu temsilcisi Öğretim Görevlisi Fzt. Özlem Özer, Mustafa Kemal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Hallaçeli, Muğla Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu FTR Bölüm Başkanı Doç.Dr. Nazan Tugay, Ahi Evran Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Gamze Ekici, İstanbul Bilim Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Nilgün Gürses, Haliç Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özlem Yılmaz, Yeditepe üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Rasmy Muammar’ın katıldıklarını bildirdi.

Doç. Dr. Cımbız, toplantının ilk bölümünde, Prof. Dr. Uğur Cavlak’ın asistan, yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda Türkiye ve uluslararası üniversitelerde uygulanan programlar konusunda bilgi verdiğini; Hacettepe Üniversitesi FTR Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ayşe Livanelioğlu’nun ise, “Lisans Eğitiminde Stajlar Nasıl olmalıdır?” konusunda bir sunum yaptığını bildirerek, sunumlarla ilgili olarak çeşitli sorular yöneltildiğini, toplantıya katılanların katkılarının da alındığı kaydetti.

Toplantının ikinci kısmında kendisinin de Dumlupınar Üniversitesinin Bologna süreci kapsamında FTR bölümündeki planlanan ders değişiklikleri konusunda bir sunum yaptığını ifade eden. Doç.Dr. Ali Cımbız, sunumdan sonra diğer üniversite temsilcilerinin de teklif ve değerlendirmeleri dikkate alınarak yeni ders programı oluşturulduğunu belirtti.

Doç. Dr. Ali Cımbız, öğle yemeğinden sonra misafir öğretim üyelerine DPÜ Merkez Kampusunu tanıtıcı bir gezi yaptıklarını kaydederek, öğleden sonraki toplantıda ise staj raporları, II. Ulusal Fizyoterapi kongresi, yeni açılan fizyoterapi okulları ve mesleki sorunlar ile ilgili çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Doç. Dr. Ali Cımbız, değişik üniversitelerden gelerek toplantıya katılan misafir öğretim üyelerine Ispartalılar Konağında verilen yemek sonrası toplantının son erdiğini belirterek, “Bu toplantı hem bizler açısından hem de toplantıya katılan diğer öğretim üyeleri açısından faydalı bir toplantı olduğu kanaatindeyim. İyi bir fikir ve bilgi alışverişi oldu. Ayrıca, değişik üniversitelerden ilk defa Üniversitemize gelen öğretim üyeleri, Dumlupınar Üniversitesini tanıdılar. Böyle bir toplantının gerçekleşmesinde Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Güner Önce’nin yakın ilgi ve desteklerini gördük. Ayrıca bu toplantının arzu ettiğimiz gibi gerçekleşmesinde Okul Müdürümüz Yrd. Doç. Cihangir Akdemir, okul sekreteri Zeliha Tekin ile çalışma arkadaşlarım Yrd. Doç. Dr. Özgen Aras, Yrd. Doç. Dr. Bahar Aras, Arş. Gör. Nilay Yürekdeler Şahin ve Arş. Gör. C.Caner Aksoy’un büyük gayretleri oldu, kendilerine teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

fizyoterapistler
dpü&#8217
de
buluştu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir