Medimagazin logo

Genital Estetik Neden Uygulanır?

Op. Dr. Evrim Aksoy genital estetik hakkında bilgi verdi.
Genital Estetik Neden Uygulanır?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Genital estetik nedir?

Kadınların genital bölgesinde meydana gelen şekil ve renk bozukluğunun giderilmesinin yanı sıra doğuştan gelen anormal yapının neden olduğu fonksiyonel bozuklukların tedavisi amacı ile yapılan estetik müdahalelere, ‘’genital estetik’’ adı verilmektedir. Özellikle çok sayıda doğum yapan kadınların vajinasının elastik özelliğinin kaybolması sonucunda cinsel ilişkiden zevk alamama durumları genital estetik ameliyatları ile giderilebilmektedir.

Genital estetik neden uygulanır?

Cinsellik toplumuzda kültürel olarak bastırılmış ve yalnızca çocuk sahibi olunabilecek bir davranış olarak adlandırılsa da, insanların fiziksel ve psikolojik sağlığında önemli bir yere sahip doğal bir eylemdir. Kadınların genital bölgesindeki şekil bozukluğu, cilt rengindeki değişimler ve işlevsel bozukluk, özgüven eksikliği ile beraber çiftler arasındaki iletişimi ve sosyal hayatı etkileyebilmektedir. Bu nedenle cinsel işlevselliğin yeniden kazandırılması amacı ile yapılan genital estetik operasyonları son yıllarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Kısacası genital estetik; vajina fonksiyonelliğinin yeniden yapılandırılması ile fiziksel ve psikolojik olarak tedavi imkanı sağlamaktadır.

  • Kadınların çok sayıda doğum yapmış olması, vajinanın elastik kabiliyetini yitirmesine neden olmaktadır. Bu nedenle cinsel hayat kalitesini arttırmak için genital estetik uygulanarak, vajinanın tekrar fonksiyonelliğinin kazandırılması sağlanır.
  • Kadınların zorlu doğumlarda yaşadığı fiziksel deformasyon, genital estetik operasyonları ile birlikte onarılmaktadır. Ayrıca yapılan kesi ve dikiş işleminin neden olduğu görüntü estetik olarak yeniden kazandırılır.
  • Dış genital bölge olarak adlandırılan vulva yapısındaki dış dudakların büyük olması, estetik görüntünün elde edilmesi amacı ile genital estetik operasyonlarıyla küçültülmektedir.
  • İdrar kesesi ve rektum odaklı sarkmalar, cinsel işlev bozukluğu nedenleri arasında yer alır. Ayrıca yaygın olarak görülen idrar kaçırma sorunlarının nedenlerinden de birisidir. Genital estetik pelvik sistemin bu etkileşiminden dolayı ortaya çıkan rahim sarkmalarının giderilmesi amacı ile yapılmaktadır.
  • Kızlık zarının kalın olması halinde yaşanan sorunlar, zarın operasyonla çıkarılması ile giderilebilmektedir. Ayrıca kızlık zarının yeniden onarımı için genital estetik operasyonları uygulanmaktadır.

Genital estetikte yapılan operasyonlar nelerdir?

  • Vajinoplasti (vajina daraltma)
  • Vajina genişletme (vajina darlığının giderilmesi)
  • Kliteroplasti (klitoristeki fazla dokunun alınması)
  • Labioplasti (iç ve dış dudak küçültme)
  • G noktası büyütme (cinsel hazzın arttırılması)
  • Genital deformasyonların iyileştirilmesi (doğum ya da cerrahi müdahale sonucunda vajinada meydana gelen yapısal anormalliklerin düzeltilmesi)
  • Kızlık zarının çıkartılması ve onarımı için genital estetik operasyonları yapılmaktadır.

Kaynak: http://evrimaksoy.com/genital-estetik-neden-uygulanir/
 

genital estetik
op. dr. evrim aksoyvajinoplasti
vajina genisletme
labioplasti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir