Medimagazin logo

Hastane idaresi maksimum seviyede döner sermayeyi dağıtmasına rağmen...

Tekirdağ'da Sağlık-Sen üyeleri, hastanelerde yaşanan döner sermaye dağıtımına tepki gösterdi.
Hastane idaresi maksimum seviyede döner sermayeyi dağıtmasına rağmen...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Tekirdağ Devlet Hastanesi önünde toplanan üyeler adına yaptığı açıklamada, çalışanların emeğinin sömürüldüğünü savunarak, artık bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Döner sermayenin Sağlık Bakanlığı tarafından revize edilmesini istediklerini ifade eden Öksüz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dün itibariyle aldığımız bilgilerle Tekirdağ Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimizde döner sermayenin toplam tutarda çalışana dağıtılabilecek oranda maksimum seviyede bir dağıtım olmasına rağmen maalesef yılın son ayı ve ocak ayında döner sermaye net ele geçen tutarlarında aşağı yukarı aynı oranlarda kalmış olmasını hiç bir şekilde izahı yoktur. Bu bizim vicdanımıza sığmamaktadır. Ana sıkıntımız adilane olmayan bir döner sermaye sisteminin olmuş olması. Sağlık çalışanlarının ücret adaletinde minimum seviyelerde kalmış olmamız çalışanı ciddi derecede yaralamaktadır. Hastane idaresi maksimum seviyede döner sermayeyi dağıtmasına rağmen çok düşük bir döner sermaye ile karşılaşmaktayız. Bu işin takipçisi olacağız."

Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

döner sermaye
adil
tekirdag devlet hastanesi
Yorum (11)
mehmeth
şu rakam ne kadar acaba bir vatandaş olarak bizde bilelim. ayrıca hastaneler hekimlerin ve diğer çalışanların aldığı döner sermaye paralarını niye açıklamıyorlar bizde merak ediyoruzda. ayrıca asgeri ücret 1300 tl biliyorsunuz değil mi.
11
Cevapla
bozeren
kürekçiler iyi kürek çekecek ki, dümenciler iyi dümen tutabilsinler.
11
Cevapla
mst
sayın mehmeth bey liste halinde tüm hastanelerde açıklanır merak buyurmayın siz de ulaşabilirsiniz. benim maaşım 2900 ytl 8 yıllık uzman hekimim saygılar
12
Cevapla
xxxx
mehmet vatandaş sen doktor maaşını merak edene kadar çevrene iyi bak daha iyi maaş alanları görürsün.sen de iyi çalışıp o zaman doktor olsaydın.hayret ki hayret.muayenehane varken sataşma yokken sataşma.doktor tuvalete gitse hesap soracaksınız.
15
Cevapla
Dr
Sayın Mehmet vatandaş keşke dönersen önce özellikle doktorların harcadığı zaman emek ve özveriyle merak etseniz belki sizin niye alamadığınız anlardınız
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir