Medimagazin logo

Hekimlerden diş hekimlerine 'hayırlı olsun' ziyareti

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan ve Genel Sekreter Dr. Hakan Şen, Adana Diş Hekimleri Oda Başkanlığına yeni seçilen Fatih Güler’e “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.
Hekimlerden diş hekimlerine 'hayırlı olsun' ziyareti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Görev değişikliklerinin STK’larda sık yaşandığını ama hedeflerin değişmediğini söyleyen Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, “Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. Hedeflere ulaşmak için daha heyecanlı çalışılacağına inanıyoruz. Sizler için verimli ve başarılı bir dönem olmasını diliyoruz. Bizler iki kardeş sağlık meslek odasıyız. Hem meslek hem de Adana'mız için işbirliği içerisinde olmayı arzuluyoruz. Maalesef sağlık sisteminde ki aksaklıklar artarak sürmeye devam ediyor. Bizim için koruyucu, önleyici, tarama kapsamındaki sağlık hizmetleri hiçbir şekilde dikkate alınmadan yüzde 70 doluluk vaat edilerek hastane açılıyor. Anlayamadığımız yüzde 70 dolulukla sağlık nasıl ipotek edilir. Koruyacağım hasta az olsun, hastanede az yatsın denileceğine yüzde 70 doluluk vaat ediliyor. Yükleniciye bu doluluk yüzde 70’in altına düşerse ben bunu devlet bütçesinden öderim deniliyor. Bu nasıl bir zihniyettir” diye konuştu.


Daha çok birlikteliğe, daha çok tek ses olmaya, daha çok güce ihtiyaçları olduğunu da belirten Prof. Dr. Mungan, “Bilinmesi gereken biz hekimler halkın karşında değiliz. Biz halkımızla aynı taraftayız. Aldığımız eğitimle, 24 saat acillerde çalışmamızla biz halkımız için varız. Ama sanki karşı karşıyaymışız gibi gösteriliyor. Bu durum hiç hoş değil. Hekim olarak yaptığımız bazı hizmetler inanın para karşılığı yapılmaz. Bunu halkımızın bilmesi lazım” dedi.


Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Ak, ADO Genel Sekreteri İzzettin Çamurdan, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yaman, Denetleme Kurulu Üyeleri Müjde Doğan, Samuray Ülgen ve Kubilay Cenk Altuntop’un hazır bulunduğu ziyarette Tabip Odası yöneticilerine nezaket gösterdikleri için teşekkür eden Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, “Sorunlarımız aynı olmasa da çok benzeşiyor. Sağlık Bakanlığı son dönemde yaptığı değişiklikler ve genelgeler siz de, biz de farklı oluyor ama sonuçta katılımcı demokrasi dediğimiz sistemin işlemediğini, bu sistemin sadece lafta olduğu görülmektedir. Meslek odalarının fikirlerini yeterince almamak, Ankara’ya gidilse bile bakanlıkta muhatap bulamamak, getirilen önerilerin dinlenmemesi mesleğimiz ve meslektaşlarımızı ilgilendiren konularda sıkıntılara sebep olmaktadır. Özellikle A Tipi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini'nin (ADSM) yüzde 49’una dişhekimi olmayan birisinin ortak olabilmesinin önünün açılmasını doğru bulmuyoruz. Özel hastanelerde SGK sürekli soruşturma yapıyor. Kar amaçlı açılan hastanelerde gerekli gereksiz her şey yapılır hale geliyor. Bizlere yapılmak istenen de budur. Sonucunun iyi olmadığı söyledik. Dedik ki; A Tipi ADSM’ye dışarıdan sermaye girerse hekime aylık kota koyar. Bu arkadaş bu kotayı tutturmak için koruyucu ve kurtarıcı amaçlı tedavi değil de, ne kadar çok implant yaparım, ne kadar çok protez yaparım diye düşünecek. Bütün bunlar yaşanacak dedik ama maalesef ciddiye alınmadı. Gidişat hiç iyi değil” şeklinde konuştu.

hekimlerden
diş
hekimlerine
'hayırlı
olsun'
ziyareti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir