Medimagazin logo

İngiltere'de bütçesizlikten kapanan aile hekimlikleri rekor sayılara ulaştı

İngiltere’de geçen yıl kapanan aile hekimlikleri binlerce hastayı zora soktu, yerel bölgelerde toplamda 265 bin hasta, başka bölgelerdeki aile hekimlerine ulaşmak için yer değiştirmek zorunda kaldı.
İngiltere'de bütçesizlikten kapanan aile hekimlikleri rekor sayılara ulaştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Pulse Magazine’de yer alan habere göre, İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti(NHS)’nin aile hekimliklerinin kapatılmaması için 500 milyon euroluk bir revizyon paketi başlatmasına rağmen, geçen sene yarım milyon hasta, başka bölgelerin hekimliklerine başvurmak zorunda kaldı.

“Başarısız devlet hamleleri ve yetersiz yatırımlar ciddi iş yükü ve iş gücü krizine yol açtı”

Yapılan araştırmalarda, bazı bölgelerdeki kapanmaların daha fazla olduğu, mesela Brighton bölgesinde son iki yılda kapanan yedi aile hekimliği ile birlikte 9 bin hastanın başka bölgelere başvurmak zorunda kaldığı NHS tarafından duyuruldu.

BMA GP komite başkan yardımcısı Dr Richard Vautrey, aile hekimliği krizinin bütün ülkeyi etkilediğini ve hükümetin başarısız devlet hamlelerinin, yetersiz yatırımlarının yol açtığı ciddi iş yükü ve iş gücü krizinin ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.  

Bazı hekimlikler de  havuz kaynakları için diğer yerel birimlerle birleşiyor

2014’te yerel liderlerin, aile hekimliklerinin fon kesintileri ve personel alım problemleri yüzünden kapatılmayla maruz kaldığını duyurması üzerine, “Aile Hekimliklerinde Kapanmalar Dursun” kampanyası başlatılmıştı. Bu kampanya sonrasında hükümet aile hekimliklerine bir bütçe ayırarak, yerel sağlık birimlerini desteklemeye çalıştı. Ama NHS’nin verilerine göre 2016’da aile hekimliği kapatmaları yüzde 114 artış gösterdi. Toplamda 92 kapanma gerçekleşti, 58’i tamamen kapatıldı, 34’ü de havuz kaynakları için diğer yerel hekimliklerle birleşti.

 

aile hekimliği
ingiltere
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir