Medimagazin logo

İstanbul Eczacı Odasından TEB'e suçlama!

İstanbul Eczacı Odasından TEB'e suçlama!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kendilerine İstanbul Eczacı Hareketi diye adlandıranlar Yönetim Kurulumuzun geçtiğimiz Cuma günü akşamı Web sayfamızda, Cumartesi günü ise meslektaşlarımızın mobil telefonlarına mesaj göndererek duyurduğumuz açıklamalara dayanarak hakkımızda yalan, yanlış suçlamalarda bulunan bir kınama açıklamasını üyelerimize göndermişlerdir.
 

Yapılan açıklamada İstanbul Eczacı Odası Türk Eczacıları Birliğinin üyelik aidatlarını yatırmayanların farmainbox sistemine reçete giriş işlemlerinin kapatılmasını son dakikada duyurarak beş bin eczacıyı zora sokmakla suçlanmaktadır.
 

Türk Eczacıları Birliğinden İstanbul Eczacı Odasına 27-Şubat-2015 Cuma günü mesai saatinin bitimine kadar üyelik aidatlarını ödememiş meslektaşlarımız ile ilgili her hangi yazılı bir açıklama gelmemiştir.
 

Cuma günü akşamüzeri saat 16.41 de TEB resmi web sayfasına Eczacı Odalarına hitaben bir yazı konularak sistemin üyelik aidatlarını ödemeyenlere kapatılacağı TEB Genel Sekreteri imzasıyla duyurulmuştur. Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan açıklamanın hemen akabinde Odamızın tepkisini de içeren yazılı bir açıklama ile eczacı kamuoyu bilgilendirilmiştir.
 

Ayrıca 28-Şubat-2015 cumartesi sabahı Oda aidatı ödemeyen meslektaşlarımızın farmainbox sistemine akşama kadar reçete girişlerinin tamamlanması durumunda sorun yaşamayacaklarını bildiren bir mesajı kendilerinin mobil telefonlarına ilettik.
 

Meslektaşlarımız İstanbul Eczacı Odasının üyelerinden bilgi saklamak ya da bilgiyi geç iletmek gibi bir tavrı geleneklerinde yoktur.
 

Türk Eczacıları Birliğinin Odamıza yönelik ekonomik ambargosu devam etmesine rağmen, Yönetim Kurulumuz üyelerimizin Oda aidatlarını bir an önce toplamak gibi bir çabası bu güne kadar hiç olmamıştır. Üyelerimiz aidatlarını ne zaman yatıracaklarına kendileri karar vermiştir. Doğru olanda budur.
 

Kendilerini İstanbul Eczacı Hareketi olarak tanımlayanlar ise gönderdikleri mesajla meslektaşlarımız arasında telaş ve kargaşa yaratarak İstanbul Eczacı Odasını Yönetimini yıpratmayı hesaplamışlardır.
 

Aslında yapılanlar İstanbul Eczacı Odasına muhalif olan bir anlayışın sesini duyurma çabalarıdır.
 

Her yönetimin bir ya da birden fazla muhalefeti olması sağlıklı bir durumdur. Muhalif hareketler iktidarları güçlü kılar. Yapıcı eleştiriler yönetim kurullarını çalışmalarına katkı verir. Sağlıklı bir muhalefet anlayışı toplumda destek bulur ve güçlenir. Ancak toplumu yönetenleri sadece yıpratma, aşağılama amaçlı yapılan ve topluma da zarar veren bir muhalefet anlayışı sadece kendini tüketmekle kalmaz, toplum tarafından da dışlanır.
 

İstanbul Eczacı Odası, üyelerinin tamamını bir bütün olarak görür. İstanbul Eczacı Odasının lügatinde ayrımcılık sözüne yer yoktur. Eczacılık Mesleğini yarınlara taşıma adına muhalefetiyle birlikte çalışır, birlikte çalışır ve mesleğimiz adına yapılan her çalışmaya katkı verir.

Tüm bu yaklaşıma rağmen, eğer birileri;
 

Türk Eczacıları Birliğinin İstanbul Eczacı Odasının herkesçe saygı duyulan gücünü kırmak adına Oda ve yardımlaşma aidatı borcu olan üyelerimizi seçmen listesinden silerek İstanbul Eczacı Odasının delege sayısını düştürme çabalarına karşı bizler hukuk mücadelesi verirken, TEB'E güvenerek 1780 üyemizi yok sayıp, delege sayımızı 18'e düşürerek sosyal medyada aday listelerini açıklıyor,
 

Üyelerimizden fahiş sözleşme bedeli talep eden TEB Yönetimine karşı İstanbul Eczacı Odası yönetiminin her türlü siyasi riski alarak başlattığı mücadeleye yönetici olarak imza koyup, tüm baskılara karşın aynı mücadeleyi bugünde ısrarla sürdüren İEO Yönetimini Odayı ekonomik zarara soktunuz diye suçlayabiliyor,
 

Mali kongrede çıkıp Yönetim Kurulumuza ya da bir başka deyişle birlikte çalıştıkları yol arkadaşlarına haksız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunurken, kendilerinin de yönetici olarak bizlerle birlikte görev ve sorumluluk aldıklarını görmemezlikten gelmekten rahatsız olmuyorlarsa,

Bu yapılana muhalefet etmek denemez, yapılanın adı hazmedememektir!
 

Bizlere haksız suçlamalar yöneten ve iftira atanlara karşı bir dönem birlikte aynı yönetimde çalıştığımız için, özellikle sessiz kalma ve cevap vermeme hususunda azami hassasiyet gösterdik. Ancak bundan cesaret alanlar üyelerimizi hedef alan yanlış bilgilendirmelerle İstanbul Eczacı Odasını yıpratma çabasına dönüşünce bu açıklamanın yapılması zorunlu hale gelmiştir. Yönetim Kurulumuz, aldığı karar gereği bundan sonra Odamızı yıpratmayı amaçlayan gerçek dışı tüm suçlamalara karşı cevap hakkını kullanacak ve gerektiğinde hukuki yollara da başvuracaktır.
 

Eczacı Kamuoyunun önemle bilgisine sunulur.
 

Saygılarımızla.

İstanbul Eczacı Odası
Yönetim Kurulu

i̇stanbul
eczacı
odasından
teb'e
suçlama!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir