Medimagazin logo

Meslek Hastalıklarıyla İlgili Genelge

Meslek Hastalıklarıyla İlgili Genelge
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sayı   : B.10.0 TSH 0.30.00.01-150150                                      13.06.2011

 Konu  : Meslek Hastalıkları

 

…………………………… VALİLİĞİNE

(İl Sağlık Müdürlüğü)

 

Çalışanların sağlığı ve güvenliğinin korunması, geliştirilmesi, hekimlerin meslek hastalıkları konusunda farkındalığının arttırılması, meslek hastalıklarının erken teşhisinin sağlanması ve meslek hastalıkları verilerinin daha güvenilir ve sağlıklı olarak elde edilmesi amacıyla “Meslek Hastalığı Tanı Kodlarının Aile Hekimliği Bilgi Sistemi ve Hastane Yazılım Sistemine Entegrasyonu” planlanmaktadır.

Ülkemizde sağlık hizmeti sunmakta olan sağlık kurum ve kuruluşlarında hastalık tanılarının sınıflandırılması ve kodlanması için ICD-10 (Uluslararası Hastalık Sınıflandırma Sistemi-10 versiyonu) kullanılmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan çalışmada meslek ve hastalık ilişkilerini gösteren “WHO/SDE/OEH/99.11” referans numaralı kaynağı, tercüme edilmiş, tıpta uzmanlık dernekleri ve ilgili kurum ve kuruluşların da görüşleri alınarak ülkemiz koşullarına uyarlanmıştır.

Aile Hekimleri, Devlet Hastaneleri ve Eğitim ve Araştırma Hastaneleri tarafından kullanılan yazılım sistemlerine “Meslek Hastalığı Tanı Kodları” nın entegrasyonu yapılarak Ek-1 de belirtilen iş akış şeması örneğine uygun olarak bilgilerin ekrana gelmesi sağlanacaktır.

İş Akış Şemasında yer alan “Hastalık ve Kodu”, “Uyarı Notu” ve “Prosedür Notu” na dair bilgilerin bulunduğu “ICD-10 İçindeki Meslek Hastalıklarına İlişkin Kodlar Tablosu” ve “Meslek Hastalığı (ICD-10) ve Meslek Kodlarının (ISCO-88) Eşleştirilme Tablosu”  Sağlık Kodlama Referans Sunucusu web sayfasındaki http://212.175.172.54/skrs2_listesi/ adresinde yayınlanmıştır. Söz konusu web adresine http://212.175.172.54/SKRSServis2/service.asmx” adresinden ulaşılmaktadır.

Bu kapsamda, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yazılım sistemlerinebelirtilen işlemlerin entegrasyonunun  31.07.2011 tarihine kadar yaptırılması gerekmektedir.

Konuya gereken önemin verilmesi, yukarıda belirtilen çalışmaların hassasiyetle yürütülmesi ve takip edilmesi hususunda; 

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

 

 

Prof. Dr. Nihat TOSUN

Bakan a.

Müsteşar

EK:

 1- İş Akış Şeması

 

 

Dağıtım:

81 İl Valiliğine

(İl Sağlık Müdürlüğü)

meslek
hastalıklarıyla
i̇lgili
genelge
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir