Medimagazin logo

Öğrenciler hastanelerdeki gerçek sorunlara inovatif çözümler sundu

Biyomedikal ve tıbbi sorunlara inovatif çözümler geliştirmeyi amaçlayan ve Siemens Sağlık Türkiye ile Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ile düzenlenen İnovasyon Yönetimi Sertifika Programı’na, 19 üniversiteden 164 öğrenci başvurdu. Başvurular arasında yapılan değerlendirme sonucu belirlenen 40 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen sertifika programında öğrenciler, gerçekleştirdikleri hastane ziyareti ile biyomedikal ve tıbbi sorunları tespit ettiler.
Öğrenciler hastanelerdeki gerçek sorunlara inovatif çözümler sundu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Biyomedikal ve tıbbi sorunlara, inovatif çözümler geliştirmeyi amaçlayan İnovasyon Yönetimi Sertifika Programı, Siemens Sağlık Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile 7-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi. Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin yürüttüğü etkin duyuru ve tanıtım sonucu 19 farklı üniversiteden,164 öğrenci programa başvurdu. Yapılan değerlendirmenin ardından 40 öğrencinin katılımıyla düzenlenen sertifika programı, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç Dr. Burak Acar’ın koordinasyonunda, Siemens Sağlık Innovation Think Tank Kurucusu ve Global Direktörü Sultan Haider tarafından yürütüldü. 375’ten fazla icat ve patentin sahibi olan Sultan Haider aynı zamanda Almanya, Çin, Hindistan ve Türkiye’de 7 inovasyon laboratuvarının kurucusu olarak tanınıyor.

Gerçek hastane ziyareti ile sorunlar yerinde tespit edildi
Eğitim programı; Siemens Sağlık Innovation Think Tank Kurucusu ve Global Direktörü Sultan Haider, Siemens Sağlık Türkiye Görüntüleme Pazarlama Müdürü Mehmet Ayçin ve Doç. Dr. Burak Acar tarafından yürütüldü. 9 ayrı proje grubuna bölünen öğrenciler, programın ilk günü Sultan Haider tarafından inovasyon yönetimi kuramı ve metodolojisi konusunda eğitim aldılar. Programın ikinci gününde hastane ziyareti gerçekleştiren öğrenciler, hastanelerde bulunan biyomedikal ve tıbbi sorunları tespit ettiler. Belirlenen sorunlara yönelik inovatif çözümleri programın üçüncü gününde geliştiren öğrenciler, dördüncü günde ise projelerini finalize ederek sunum haline getirdiler.

Programın son gününde 9 proje grubu, sunumlarını ve inovatif çözüm önerilerini Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’na tanıttılar. 11 Aralık’ta proje ekipleri tarafından yapılan sunumların ardından, en iyi 3 proje ödüllendirildi. Öğrenciler ödüllerini Hüseyin Gelis ve Gülay Barbarasoğlu’ndan aldılar.

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis törende yaptığı konuşmada, “Siemens olarak gelecek sene Türkiye’de 160. yılımızı kutlayacağız. Sürdürülebilirlik ve inovasyon en önemli konularımız arasında yer alıyor. Bugün burada inovatif ruha sahip çok değerli projeleri görmenin mutluluğunu yaşıyor ve sertifika programımıza katılan öğrencileri tebrik ediyorum. Siemens olarak İnovasyon Yönetimi Sertifika Programı gibi inisiyatifleri desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ise “Projelerden çok etkilendim. Bu kadar kısa sürede çok değerli inovatif çözümlerle üretilen projeleri görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Avrupa Üniversiteler Birliği’nde Türkiye’yi temsil ediyorum. Bu sebeple araştırmaları çok yakından takip ediyorum. Araştırmaların, inovasyon ve kalkınmanın ortasına yerleşmiş bir eksen olduğunu düşünüyorum. Ülke olarak kalkınmamız için inovasyon ve teknoloji ekseninde üniversitelerle sanayi arasında bir köprü kurulmak zorunda. Üniversite sanayi işbirliği kalkınmaya ivme kazandıracaktır. Dünyanın lider teknoloji şirketlerinden Siemens gibi bir kurumla işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

inovatif cozumler
siemens
inovasyon yonetimi sertifika programi
bogazici universitesi
iemens saglik innovation
hastane
huseyin gelis
prof. dr. gulay barbarosoglu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir