Medimagazin logo

Özel sektör doktor kadrosu istiyor

Kamu hastanelerinin yükünü almasının yanı sıra, sağlık turizmi yoluyla ülkeye büyük miktarlarda döviz kazandırılması umutları beslenen özel sağlık kurumlarının gelişmesi için özel hastanelerin doktor sıkıntısının çözümlenmesi ve bakanlığın mevcut hastanelerin yeni yatırımlarının önünü açması gerektiği bildirildi.
Özel sektör doktor kadrosu istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ADANA-Türkiye Sağlık Konseyi Güney İlleri Başkanı ve Özel Medline Hastanesi Genel Direktörü Dr. Musa İnal, "Sağlık Bakanlığı’nın Planlama ve Koordinasyon Merkezi var. Yeni açılacak hastaneler, izin için ya da mevcut hastaneler bünyelerine bir doktor alabilmek için bu merkeze başvurmak zorunda. Ancak, kamudaki doktor yetersizliğinden dolayı bu merkez özel sektöre kadro veremiyor. Örneğin, bizim hastanemizde şu an 3 kardiyoloji uzmanı var. Bir dördüncüyü çalıştırmak istiyoruz ancak, Bakanlıktan izin alamıyoruz. Kanser tedavileri için radyasyon onkolojisi uzmanı almak istiyoruz, izin alamıyoruz" dedi.

"SAĞLIK TURİZMİNE ÇALIŞANLARA KOLAYLIK SAĞLANMALI"
Dr. Musa İnal, Sağlık Bakanlığı'nın bu uygulamasının belki belli bir kapasitenin altındaki hastaneler için doğru bir uygulama olabileceğini ifade ederek, "Ancak belli bir hasta sayısına ulaşmış, sağlık turizmi alanında çalışmalar yapan bir hastaneye de kolaylıklar sağlanması ülke ekonomisinin de menfaatine olacaktır" dedi.


İnal, diğer ülkelerdeki sağlık turizmi uygulamalarından da örnekler verdi. "Hindistan’da hastane kapısından girildiğinden, sanki 5 yıldızlı otele girilmiş gibi karşılamalar yapıldığını, hasta ve yakınlarının uçak biletinden havaalanına ulaşımına kadar organize edildiğinin" anlatıldığını belirten İnal, "Hospitality denilen bu sektörde, hastanelerde, hasta yakınları için özel tenis kortları ve sinema salonları bile kurulmuş. Çünkü, tek başına kaliteli tedavi gerçekleştirmek yeterli değil. Bunun sunumunu güzel yapabilmek de önemli" diye konuştu.

RUSÇA HİZMET VEREBİLENLER REVAÇTA
Şu an sağlık turizmi konusunda Türkiye’de İstanbul’un önde olduğunu ve Rusça bilen personelle hizmet veren hastanelerin ilgi gördüğünü ifade eden Musa İnal, Türkiye için potansiyel sağlık turizmi ülkelerini; ”Türk Hava Yolları’nın uçuş noktasında olan tüm ülkeler” olarak tanımladı ve “Bizim hedefimiz bu ülkeler olmalı. Aralarında büromuz olmayan ülkelere sağlık turizmi bürosu açmalıyız” dedi.


Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi olarak yakın bir zamanda Başbakan ve Cumhurbaşkanını 10 maddelik, sıkıntılarını anlatan bir metinle ziyaret edeceklerini bildiren konseyin Güney İlleri Başkanı Dr. Musa İnal, şöyle konuştu:


“Konsey olarak, mevcut hükumet politikasının hedef maddeleri içinde yer alan bu konudaki gelişmeleri hatırlatacağız. Aslında Ekonomi Bakanımız bu konuyu destekliyor. Sağlık fuarlarına gitmemiz halinde oradaki giderlerimizin bir kısmını karşılıyor. Bununla ilgili teşvikler de var. Ama mevzuatı karşımıza dikerek, ‘devlet olarak buraya ben hasta getireceğim. Yatağınızı artıramazsınız, yeni bina yaptırmazsınız, yeni doktor alamazsınız’ denilirse sağlık turizmi bir yere varamaz.”


Özel hastanelerin yeni yatırımlar yapmalarına izin verilmesinin ülke menfaatine olacağını anlatan İnal, şunları kaydetti:
"Mutlaka yanlış yapanlar vardır. Ancak, sektörün tamamını hırsız gibi görüp böyle kısıtlamalar getirmek sektörümüzün gelişimini engeller. Bakanlık risk almalı, denetleyici olmalı, özel sektörün önünü açmalıdır. Ancak ümitsiz değiliz. Önümüzdeki iki sene boyunca ciddi çalışmalar yaparak, bu konuda farkındalık oluşturacağız. Yasal düzenlemelerin yapılması için yönlendirici olacağız."

özel
sektör
doktor
kadrosu
istiyor
Yorum (2)
asılın küreklere
daha iyi sömürmek için dil bilen hekim arıyorlar bunlar.
0
Cevapla
Ali Cansever
Hekim fazlalığımız var.Dr. ların çalışma koşulları iyi olsa bir çoğu istifa edip özel sektöre geçer.Geçmediğinden de küçük ilçelerde bile çok sayıda uzman 5-6 bin TL ya çalışıyor.Özel sektör haftada 6 gün iş sevdasından cayar ya da 3 er günden 2 emekli hekime iş verme yoluna giderse ve 1 ay yıllık ücretli izin verirse hekim ya da diğer sağlık personelini bulmakta zorlanmaz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir