Medimagazin logo

Sözde ortodontistlere dikkat!

Uzmanlar, birçok hastanın ekonomik nedenlerle ortodontist yerine diş hekimine gidip ortodontik tedavi olmak istediğini belirtti.
Sözde ortodontistlere dikkat!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tancan Uysal, ortodonti tedavisinin Sağlık Bakanlığı tarafından sertifikalandırılmamış, hiçbir geçerliliği olmayan kurslarla ortodonti eğitimi alan ya da yurt dışından gelen sözde ortodontistlerin eline bırakılmayacak kadar önemli bir uzmanlık olduğunu söyledi.

Kısa süreli kurslarla ortodonti eğitimi alan ya da yurt dışından gelen sözde ortodontistlerin, her hastaya hareketli aparey uyguladığını; tel takmasını öğrendiği için olur olmaz her vakaya tel taktığını ve üst çene genişletmesi öğretildiği için de her hastanın üst çenesini genişlettiğini söyleyen Tancan Uysal, "Yapılan tedavilerin hastanın problemini çözmekten ziyade daha da ağırlaştırdığına şahit oluyoruz. Böyle durumlarla karşılaşmış birçok hastayı yeniden tedavi etmek zorunda kaldığımızı biliyorum ve bu konuda büyük üzüntü duyuyorum" dedi.

Ağır hasar görmüş hastaların sonunda işin uzmanı ortodontistlere başvurduğunu, uzman kişiler tarafından tedavi edilmeyen vakaların dişlerinin köklerinde erimeler, mine yüzeylerinde çürümeler ve diş etlerinde büyük hasar oluştuğunu kaydeden Uysal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hasta olarak küçük hesaplarla vermiş olduğunuz bir karar ağzınıza yanlış tedavilerin yapılmasına, dişlerinizin ve köklerinin zarar görmesine, ikinci bir tedavi ihtiyacı doğmasına, ödediğiniz paranın boşa gitmesine ve aynı ücreti tekrar tedavi olmak için ödemenize neden olabilir. Sizler işin uzmanı olmayan hekimlerin deneme tahtası değilsiniz. Ortodonti tedavisi Sağlık Bakanlığı tarafından sertifikalandırılmamış, hiçbir geçerliliği olmayan kurslarla ortodonti eğitimi alan ya da yurt dışından gelen sözde ortodondistlerin eline bırakılmayacak kadar önemli bir uzmanlıktır."

sözde
ortodontistlere
dikkat!
Yorum (10)
onur aksal
şakamısınız!! hacettepe ortodonti oğluma 3 yıl sonrasına gün verdi ondada aranıp aranmayacağı kesin değilmiş tel yerine insanlarda proteze yöneldi orotdonti hocaları bırak asıstanları bıle meslektaslarının yuzune bakmıyo neymıs efendım uzun sure hastayı takıp ettıklerınden zor vaka alıyorlarmıs klasık egrılık ve devıasyonları almıyorlarmıs yogunlarmıs bıze geldıklerındee hemen dıs hekımıyız derler öncelık ısterler kalp amelıyatı olacaksın seneye gel 3 sene sonra gel desek nederler acaba tüm diş hekımlerı degıl tabı genel olarak ortodontı bölumundekı ınsanlarda hep bu tavır mevcut
0
Cevapla
kemalll
DUS sınavına kadar nasıl uzmanlığa girildiğini ve bile bile sayıları az tutarak kendi mantığınızda pastayı bölmek istemediniz.diş hekimleri birçok cerrahi protetik perio. gibi işlemleri yapabiliyor ancak cerraki uzmanları protez uzmanları perio uzmanları arkadaşlarımız hiç birşey demiyor ancak ortoya gelince dur bakalım diyor neden çok mu zor:)
0
Cevapla
ahmet türk
Çok yersiz bir haber olmuş. DUS sayesinde ortodontinin saçma sapan ukalalıkları ve pastayı biz yiyielim başkası yemesin mantığı bi kaç yıl içinde çökecektir. Ortocular güzel günler geride kaldı :)
0
Cevapla
fatma yirmibeş
ortodonti hocaları yıllarca oğullarını kızlarını doldurdular ortodonti kadrolarına..burunlarından kıl aldırmadılar..ama artık acı gerçeklerle yüzleşme zamanı geldi..neymiş ? sözde ortodontistlermiş! siz kendi yetiştirdikleriniz ne halde onlara bakın bir önce.
0
Cevapla
levent
Diş Hekimliği fakültelerinde özellikle ortodonti ÖĞRETİLMEMEYE çalışılır. Bu tarz açıklamalar yapan aç gözlü akademisyen zihniyeti ister ki tüm ortodonti hastaları kendilerine gelsin, böylece istediği fiyatlara istediği kadar hasta bakabilsin. Diş hekimliği fakültesinden mezun bir diş hekimi her türlü tedaviyi yapabilme hakkını diplomasıyla birlikte almıştır. Hekim kendini geliştirmemiştir, yetenekleri kısıtlıdır, kötü niyetlidir vs gibi bir sıkıntıdan ötürü mesleğini iyi yapamazsa bu ayrı bir konudur.Burda tartışılması gereken diş hekimliği eğitim sisteminin içeriksizliği(ki bu tartışılırsa ucu yine akademisyenlere dokunur), meslek sonrası zorunlu eğitimler, sağlık hizmeti veren kurumların yeterince denetlenmemesi veya denetleniyorsa es geçilen ayrıntılar vs. Özetle herhangi bir diş hekimi ortodontik tedavi yapabilir, yapamayacağı işe girişip eline yüzüne bulaştırıyorsa sonuçları olacaktır ve bunlar ağır sonuçlardır, katlanacaktır. Yine diş hekimleri basit bir dolgudan tutun da tüm ağız protezlerine kadar her şeyi yapabilir.Buna yetkilidir. Kötü niyetliyse yine meslekten men edilmeye kadar giden ağır sonuçlara katlanır.Olay budur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir