Medimagazin logo

Türkiyede en çok antibiyotik Şanlıurfa'da tüketiliyor

Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı ve İlaç Tedarik Yönetimi Daire Başkanı Mesil Aksoy, Türkiye’de en çok antibiyotik kullanımının Şanlıurfa’da olduğunu söyledi.
Kaynak: HÜRRİYET
Türkiyede en çok antibiyotik Şanlıurfa'da tüketiliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı ve İlaç Tedarik Yönetimi Dairesi Başkanlığı tarafından Şanlıurfa’da aile hekimlerine yönelik antibiyotik ilaç kullanımına ilişkin toplantı düzenlendi.

EN FAZLA ANTİBİYOTİK ŞANLIURFA'DA

Toplantıda konuşan Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı ve İlaç Tedarik Yönetimi Daire Başkanı Mesil Aksoy, en fazla antibiyotik kullanımının Şanlıurfa’da olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı olarak bir çok ilaç grubunda ilaç tüketim çalışmaları yaptıklarını anlatan Aksoy şöyle konuştu:

DÜNYA'DA EN ÇOK ANTİBİYOTİĞİ TÜRKİYE KULLANIYOR

"Şanlıurfa antibiyotik kullanımında Türkiye’de en çok kullanan il olmaktadır. Gaziantep’te çalışma yaptık ve antibiyotik kullanımında düşme oldu. Dünyada en çok Türkiye, Türkiye’de ise en çok Şanlıurfa’da antibiyotik kullanılıyor. Ülke olarak antibiyotik kullanımında birinci sıradayız. Bunu en aza indirmek için aile hekimlerimizle çalışmalar yapacağız.

antibiyotik
sanliurfa
Yorum (2)
Murat celikten
Damda gezer miyav der bu nedir? Size de anormal gelmiyormu koskoca istanbul dururken en fazla antibiyoğin urfa da kullanılıyor olması? Siz sabahlara kadar eğitim de verseniz boş. Urfa da sgk ve emniyet güçleri çalışmazsa o kullanım rekoru azalmaz. Nedense herkes bunu biliyor ama milletin adalete inancımı kalmadığından susuyorlar Yoksa herkes peyderpey yediğinden acemi bürokratlar farkında olmadan konuşarak bu işlere çomak mı sokuyor? Türkiye'de ilaç ve medikal yolsuzluklarında yıllardır 1. Şanlıurfa dır. 2. Sıra Adana idi ama 2 yıldır adanada medikal yolsuzlukları kamuda bitirdiler.suriyeliler sayesinde özeller üzerinden kısmen devam ediyor. 3. Sıra ise ... neyse herkes görevini yapsın dimi ne de olsa devlet kimseye boşa maaş ödemiyor...
8
Cevapla
postenfalamatuar
urfada 600 bin mülteci var sanırım. Verilen rakam oransaldır. Yoksa sayı olarak en fazal tüketim istanbuldadır sonra ise ankara gelir. Nüfusa göre yani. Ama oransal olarak bakıldığında anormal bir durum yok.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir