Medimagazin logo

Yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme, diyettir

"Moda diyetlerle, medyada boy gösterenlerin önerilerine kulak vererek, organizmasına zarar verenler var"
Yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme, diyettir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


İSTANBUL (AA) - Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Funda Elmacıoğlu, medyada yayınlanan diyetlerin sağlığa zararlı olabileceği konusunda uyarıda bulunarak, "Sağlığını hiçe sayarak, moda diyetlerle, medyada boy gösterenlerin önerilerine kulak vererek, organizmasına zarar verenler var. Organizmaya zarar verildikten sonra, hiç kimsenin bu yanlışları düzeltmesi mümkün olmayabilir" dedi.

Diyet konusunda AA'ya açıklama yapan Elmacıoğlu, kişiyi hasta etmeyecek, yaşam kalitesini bozmayacak, beslenmeye bağlı hastalıklar ve kronik hastalıklarla risk teşkil etmeyecek bir beslenmenin sağlıklı beslenme olduğunu; diyetin de, yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmeye dayandığını söyledi.

Popüler diyetlerin sayısının 200'ü aştığına dikkati çeken Elmacıoğlu, "Sağlıklı beslenme dışındaki popüler diyetlerin her birinin, yaşam kalitesine verdiği olumsuzlukları saymakla bitiremeyiz. Bu nedenle insanlar artık, kendilerine, yaşlarına, fizyolojilerine, beslenme alışkanlıklarına ve kültürlerine uygun modelleri öğrenmeli" diye konuştu.

Günümüzde sağlıklı beslenme alışkanlığını bilmediği ve öğrenmediği için yanlış beslenenler olduğunu sözlerine ekleyen Elmacıoğlu, "Ancak bir de sağlığını hiçe sayarak, moda diyetlerle, medyada boy gösterenlerin önerilerine kulak vererek, organizmasına zarar verenler var. Organizmaya zarar verildikten sonra, hiç kimsenin bu yanlışları düzeltmesi mümkün olmayabilir" dedi.

Beslenme konusunda medyada yapılan önerilere de değinen Funda Elmacıoğlu, "Günde beş yumurta ye. Çin'de on yumurta yiyenler var. Bol yağ, bol kırmızı et tüket" şeklinde yanlış önerilerde bulunulduğunu, bu tür tavsiyelere uyanların 3-5 yıl sonra sağlık sorunlarının ortaya çıkacağı uyarısında bulundu.
 

yeterli
dengeli
ve
sağlıklı
beslenme
diyettir
Yorum (1)
sağlıkçı
arkadaşım kendini yormana gerek yok zaten ne yağ ne yumurta ne de et alacak halimiz kalmadı
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir