Medimagazin logo

Aile hekimi hastası tarafından bıçaklandı!

Sakarya’da, Serdivan İlçesi’nde görev yapan Aile Hekimi Doktor Fikret Öztürk, hastası tarafından ayağından ve karnından bıçaklandı.
Aile hekimi hastası tarafından bıçaklandı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olayın ardından birçok hekim tepkilerini dile getirirken, AHEF II. Başkanı Dr. Mehtap Gürbüz Aslan’ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım hekimlerin duygularına tercüman oldu.

Bu kim?
Bu bir Aile hekimi …
Piyasaya bir trafik canavarı daha çıkmasın diye psikyatrik raporu olan kişiye EHLİYET için SAĞLIKLI RAPORU vermedi diye o şahıs tarafından bıçaklandı. Sizler için kendini feda etti..

EY HALKIM.

Bizlerden almak için zorladığınız (Bedava diye bize zorlatılan) bir kağıt parçası değildir RAPOR. Bu doktor arkadaşım o raporu verseydi ne güzel şimdi ameliyatta değil evinde olacaktı… YA BU HASTA RUHLU ŞAHISLAR TRAFİKTE SENİN YA DA ÇOCUĞUNUN CANINI ALSAYDI ?

BİZ HEKİMLER İNSANIN CANINI SADECE HASTA OLDUĞUNDA DEĞİL HASTALIK VE ÖLÜMLERİ ÖNLEMEK İÇİN DE YEMİN ETTİK. CANIMIZ PAHASINA DA OLSA BAZEN.

YARIN SAKARYA’DAYIZ!
AHEF VE İL DERNEKLERİ OLARAK BİR KEZ DAHA SİZLERİN VİCDANINA VE YETKİLELERE SESLENECEĞİZ.

VE HEP BİRLİKTE DİYECEĞİZ:
DAHA KAÇ KERE ÖLECEĞİZ?

Dr. Mehtap ASLAN
BİR AİLE HEKİMİ

sağlıkta şiddet
aile hekimi
fikret öztürk
Yorum (4)
bigmucahid
YETER, YETEERRR , YETEEEEEEEEEEERRRRR, yeter artık ey yetkililer , bıktık artık. Ne zaman caydırıcı kanun çıkaracaksınız? Daha kaç hekim ölmeli veya sakat kalmalı ??? YETEERRR , YETEEEEEEEEEEERRRRR, YETTİ ARTIK
15
Cevapla
Serkan Tan
1)Önce bi ölsün, kınarız, lanetleriz, adını bir yerlere veririz; ha ölmedi mi o zaman bir şey yok! 2)Canım kardeşim altı üstü bir imza at gitsin, canından kıymetli mi? 3)Bu aile doktorları da çok oldu, o kadar parayı karnından bıçaklan da 30 gün istirahat al diye mi veriyorlar? Ben eğitim araştırma hastanesinde 3 kuruş performansım düşmesin diye.... 4)Gereği yapılacaktır!
19
Cevapla
Erşan Kuneri
RAPOR dediğimiz şey özünde nedir? Bir bilirkişi tarafından bilimsel bilgiler ışığında ve kanun/yönetmeliğin verdiği yetki ile düzenlenen resmi bir "durum tespiti"dir. Bu çevre mühendisinin düzenlediği bir ÇED raporu, hekimin düzenlediği bir sağlık raporu, bir maliye müfettişinin düzenlediği denetim raporu, bir öğretmenin verdiği karne...vb olabilir. Adaletin, liyakatin ve bilimin ışığında hayatına çekidüzen veren uygar ülkelerde bu raporlara binaen insanlara hakettikleri verilir. Liyakatin, adaletin ve bilimin değil de kargaşanın ve nepotizmin hüküm sürdüğü bizim gibi azgelişmiş toplumlarda ısrarla dürüst bir rapor düzenlemeye çalışmak için iflah olmaz bir şekilde iyimser ya da düpedüz çılgın olmak gerekir!
13
Cevapla
bigmucahid
Sayin yetkililer , bakın , bir doktor bıçaklanmış ve sadece 3 kişi yorum yazmış. Eskiden basit bir darp haberi bile olsa sayfalarca yorum yazılırdı. Yani sağlık personeli artık şiddetin kesilmesinden ümidini tamamen kesmiştir. Yani herkes kendi tedbirini almıştır. Bu da kesinlikle vatandaş için , millet için , devlet için hayırlı değildir. Mesela bu vakada psikopat şahıs başka bir hekime gitseydi çok büyük ihtimal ile sağlıklı raporunu alırdı çünkü hekimin can güvenliği yok. Ve trafiğe çıkan bu psikopatın herkesin can ve mal güvenliğini tehlikeye atacağı mutlak gerçek. Yani sayın yetkililer , bizim can Güvenliğimizi saglamayarak ve caydırıcı kanunları cikarmayarak bizden ziyade vatandaşa zarar vermiş oluyorsunuz. ALLAH RIZASI için şu sorunu çözün artık !!!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir