Medimagazin logo

Aile hekimlerinden Gazete ilanı: Aile hekimliğine dokunma!

Aile hekimlerinden Gazete ilanı: Aile hekimliğine dokunma!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AİLE HEKİMLİĞİNE DOKUNMA!

Son günlerde basında Aile Hekimliği üzerine bir algı operasyonu yapılmaktadır. Yapılan haberler ile Aile Sağlığı Merkezlerinin, günde 12 saat, (Sabah 08.00-Akşam 08.00 ) haftada 6 gün çalışacağı gibi teknik olarak imkansız,  tıbbi olarak bilimsellikten uzak, hukuki olarak anayasaya ve tüm uluslararası anlaşmalarda yer alan çalışma saatlerine aykırı bir durum için zemin hazırlanmaya çalışılmaktadır.

HALKIN ZARARINA OLAN BU AÇIKLAMALARI DÜZELTMEK ZORUNLU HALE GELMİŞTİR.

•    Aile hekimi  kendisine kayıtlı kişilerin aile hekimidir ve sadece o kişilere sağlık hizmeti sunar.
•    Aile hekimi Aile Sağlığı Merkezinin tüm masraflarını ( kira, elektrik, su, telefon, internet, yakıt, enjeksiyon-pansuman malzemesi, boya-badana, çalıştırılan personel ücretleri v.b ) kendisi karşılamaktadır.
•    Ülkemizdeki aile hekimliği uygulaması 2 yıldır aşılama ve hasta memnuniyetinde Avrupa şampiyonudur.
•    Acil servislerde yaşanan gereksiz acil başvurularının sebebi aile hekimleri değildir.
•    Artan acil başvuru sorunun çözümü de ülkemizdeki koruyucu sağlık hizmetlerini ikinci plana atılarak sağlanamaz.
•    Aile hekimlerini normal mesai saatleri dışında, ayda 120 saat daha dinlenme hakkı vermeden, çalıştırmaya zorlamak, gelecek nesillerin sağlık hakkını engelemektir.

Vatandaşlarımız yanlış yönlendirmelere itibar etmeyecek, tek düşüncesi vatandaşın sağlığını korumak olan aile hekimine sahip çıkacaktır.
 

 

AHEF

aile
hekimlerinden
gazete
ilanı:
aile
hekimliğine
dokunma!
Yorum (13)
Umut Sarı
Uzmanım. Aile Hekimliğini seçen çok meslektaşım oldu, o zamanlar cazipti. Tüm arkadaşlarımı uyardığımı çok net hatırlıyorum. Kademeli olarak sizi birşeye alıştıracaklar, geri dönüş imkanınız olmadığında da sizi kabul edemeyeceğiniz şeylere zorlayacaklar diye. Öyle de oldu. Önce gelirler azaldı. Sonra, ne kadar, ne gider varsa üstlerine yıkıldı.(Kiralar,elemanlar, elektrik,su,vergi daha neler neler) Bakacakları hasta sınırlandırıldı,ha bi işe yaradı mı pratikte bilmiyorum.Gece saat 11de evin kapısına dayanan hastalar gördüm.Ayağına çağıranı da.. Efendim, ilçe hastanelerinde nöbete mi zorlanmadılar, nerde angarya var mı yüklenmedi, şimdi de 6 gün... Yakında gece icapçı, pazar açık vs gibi zorlamalar da gelir. Yazık. Bu insanlar size güvenip, uzmanlık yapmadılar, TUS'dan vazgeçtiler, eğitim taksidi, taşıt ev kredisi gibi yükler altına girdiler. Taşındılar memleket değiştirdiler, 25-30larındaydılar, 40 larında oldular. Bu mudur? Üzülüyorum gerçekten, Çok.
0
Cevapla
AHMET MERT
tusa gır 5 yıl asıstanlık yap 2 bınlıra maaşla,mecburıye gıt puan yapacam dıye ugraş.sende orda ıkı gebe üç aşı takıp et 10 bını cebe ındır ne guzel ya.ne puan kaygısı ne nobet sıkıntısı .ne o sımdı acıllerde ayda bır nobet gelecek dıye aylardır ortalıgı yıkıyorlar.olacak iş degıl
0
Cevapla
Erhan KUTSAL
Araştırmadığınız, bilmediğiniz konular hakkında lütfen yorum yapmadan önce biraz düşünün,zamanınız varsa araştırın.Hele hele bilerek YALAN şeyler yazmayın sayın meslekdaşım(!).
0
Cevapla
mehmet demirci
sayın uzman arkadaslar ve 2-3 bebek takıp et 10 bını cebe ındır dıyen uzman arkadas, davulun sesı uzaktan hoş gelir, 50 kusur gebe, 70 kusur bebek 300 kusur cocuğum var gunde 60-80 arası polıklınık, ve 6 kusur maaş var , verilen gider parasını neden maaştan sayıp duruyorsunuz yada ınatla anlamak istemiyorsunuz herkesın gıderı farklı, kımıne yetmıyor kımı de az harcıyor, hıcbır aıle hekımı 10 almıyor bordrolar ortada, kulaktan dolma duyduklarınızla yada kırsalda ekstra verılen fazladan bırkac kurus alanların lafı ıle hareket etmeyın, ha ben neden gectım cunku ısteıgım ıle gıtmemın baska yolu yoktu, yoksa hayatta gecmezdım,bırcok arkadasta öyle isteyerek gecmedı başka yol bırakmadılar ınsanlara mobbıngınden baska yerlere sureklı gecıcı gorevlendırmelerle yıldırdılar ınsanları, bilip bilmeden lütfen normal vatandaş gibi konusmayın sızde boyle konusursanız normal vatandas ne yapmaz
0
Cevapla
Ayşe Torunay
Sayın Ahmet Mert , siz haklarınızı elde edemediyseniz bu aile hekimlerini bağlamaz. Kimse kafanıza silah dayayıp sizi zorla asistan yapmadı. Verdiğiniz hiç bir değer de gerçeklerle örtüşmüyor. Kendinizi savunun asistan haklarını da savunun, uzman hekim haklarını da. Hatta biz de size destek verelim. Birileri kendi hakkını savunuyorsa bunun size zararı ne. Lütfen !!!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir