Medimagazin logo

Aile hekimlerinden tarihi toplantı / VİDEO

Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) tarafından düzenlenen 13. Ulusal Aile Hekimliği Kongresi Antalya’da başladı. Kongrenin ilk günü aile hekimleri sivil toplum kuruluşlarının önemli bir toplantısıyla başladı.
Aile hekimlerinden tarihi toplantı / VİDEO
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TAHUD Başkanı Başkanı Prof.Dr. Okay Başak toplantıyla ilgili şunları söyledi:
‘Kongremiz önemli bir toplantıyla başladı. Son yıllarda aile hekimleri ile ilgili derneklerin iş birliği ile ilgili projemiz vardı. En son AHEF’in AHEKON Kongresinde bir araya gelmiş ve bir eşgüdüm kurulu oluşturmaya karar vermiştik. Bu görüşmeden sonra Aile Hekimliği Eşgüdüm Kurulu oluşturuldu. Dün de buna dayalı olarak 8 birinci basamak örgütünün katılıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Bu tarihi bir toplantıydı. Sorunlarımız ortak ve bunları birlikte çözmemiz gerekiyor, bu toplantıda bunun kararı alındı’.

TAHUD’un yanısıra Kurul’da AHEF, TTB, Pratisyen Hekimlik Derneği, Aile Hekimliği Akademisi, TAHEV ve İSTAHED de bulunuyor.

Ale hekimlerinin görev tanımını yeniden belirlenmesi gerektiğini belirten Prof.Dr.Başak acil serviste aile hekimlerinin acil serviste nöbet tutmasını ise kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

aile
hekimlerinden
tarihi
toplanti
video
Yorum (18)
MEHMET KAYA
SANIRIM ASIL SORUN OLUŞTURULAN AİLE HEKİMLİĞİ SİSTEMİNDE. DURUP DURURKEN AİLE HEKİMLİĞİ OLUŞTUR. SONRA ONLARA NÖBET GETİR. SONRA DA DERT OLSUN.
0
Cevapla
port
bu acil işi nasıl çözülür...şöyle paranın yüzü tatlıdır...ver 24 saat nöbete 700 tl artı nöbet ertesi izni.bu problem biter.tabi herkesin fiyatı farklıdır.benim fiyatım kimseyi ırgalamasın.aile hekimlerini dik duruşlarından ötürü bir uzman olarak tebrik ediyorum.
0
Cevapla
UZM.DR.BAHRİ YILDIZ
EĞER HASTAYA MÜDAHALE ETME YETKİSİNİ ELİNDE BULUNDURAN HERHANGİ BİR PRATİSYEN,YADA HERHANGİ BİR DAL UZMANI DOKTOR YADA AİLE HEKİMLİĞİ UZMANI BEN ACİLDE NÖBET TUTMAYACAĞIM DİYORSA SAĞLIK BAKANLIĞININ YAPMASI GEREKEN TEK HUSUS VARDIR . KAYITSIZ ŞARTSIZ DİPLOMASININ İPTAL EDİLMESİ GEREKİR.ÇÜNKÜ ACİL BİR HASTAYA MÜDAHALE BECERİSİNDEN YOKSUN BİR TEBABET MENSUBU HİÇ BİR HASTAYA REÇETE YAZMA VE SAĞLIK DANIŞMANLIĞI YAPMA YETKİSİ DE OLMAMALIDIR.AİLE HEKİMLİĞİNİ ACİL SERVİSTEN KOPARACAK BİR ZİHNİYET AİLE HEKİMLİĞİNE VE SAĞLIK SİSTEMİNE DE EN BÜYÜK DARBEYİ VURMUŞTUR.BU KONUDA AİLE HEKİMLİĞİ UZMANI OLARAK TAHUD VE AİLE HEKİMLERİNİN ACİLDE NÖBET TUTMASINA ENGEL OLAN BÜTÜN FEDERASYONLARI KINIYORUM.HEKİM DEDİĞİN ACİL SERVİSİ BİLMELİDİR.BİLMİYORSA GİDİP BAŞKA BİR İŞ YAPSIN UZM.DR.BAHRİ YILDIZ AİLE HEKİMLİĞİ UZMANI
0
Cevapla
Frankie Bellevan
port(op.dr)'un yorumunu destekliyorum. sağlık bakanlığımızdaki sayın yetkililer hala neyi,niçin bekliyorlar. şu sözü herkes hatırlayacaktır:insanı(halkı) yaşat ki,devlet yaşasın. insanları yaşatacak(allahtan sonra) kişiler de doktorlardır. öyleyse:doktorları ve tüm değerli sağlık çalışanlarını birileri adam yerine koyacak ve onların her türlü gaspedilmiş haklarını "ziyadesiyle" onlara iade edecek. bunun başka yolu yok.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
aile hekimliği uzmanı bahri yıldız meslektaşımı yürekli ve hekimce yorumu için kutlarım. kendisine sevgi,selam ve saygılarımı gönderiyorum. ortada bir cenaze varsa bu hepimiz tarafından omuzlanacak,omuzlanması gereken bir cenazedir. bu bir vicdani mecburiyettir. "kısa vadede" başka da bir çözüm yolu yoktur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir