Medimagazin logo

Sosyal medyada tepki gören doktor izne ayrıldı

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Salnur: - "Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezini çok sayıda insan aradı, doktorun cezalandırılmasını istedi. Biz zaten olayı duyar duymaz bir soruşturmacı görevlendirmiştik" - "Sağlık Bakanımız bu konuyu bizzat takip ediyor, bir doktorun hatası nedeniyle bütün aile hekimlerinin lekelenmesini istemeyiz"
Sosyal medyada tepki gören doktor izne ayrıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezini dün arayan çok sayıda vatandaşın Kemalpaşa ilçesi Bağyurdu beldesindeki aile sağlığı merkezinde odasına girdiği aile hekiminin hakaretlerine maruz kalan 70 yaşındaki Erdoğan Gül'e destek verdiğini ve doktorun cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Kemalpaşa Bağyurdu beldesindeki sağlık ocağında kendisini odasına girdiği için azarlayan aile hekiminin karşısında elindeki bastonuyla ayakta durmaya çalışan 70 yaşındaki Erdoğan Gül'ün sosyal paylaşım sitelerindeki görüntüleri üzerine Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı.

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, kurum yöneticisi doktorlar ve İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Murat Pala ile Erdoğan Gül'ü Bağyurdu Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

Erdoğan Gül'ün elini öpen ve gönlünü alan Bediha Salnur, Gül'e hakaret eden doktor hakkında başlatılan inceleme sonucu gerekli işlemin yapılacağını, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da konuyla bizzat ilgilendiğini söyledi.

- "Ben avukat tutamam"

Kendisini ziyaret eden İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerine yaşadıklarını yeniden anlatan emekli berber Erdoğan Gül, 70 yaşında olduğunu ve hayatı boyunca böyle bir hakarete uğramadığını söyledi.

Gül, eşi için ilaç yazdırmaya gittiği Aile Sağlığı Merkezinde kendi doktorlarının bulunmadığını, bu nedenle doktor B.T. ile görüşmek zorunda kaldığını ifade etti.

Öğle saatinde gittiğini ve kapıdaki kişiye "Acaba erken mi geldim?" diye sorduğunu belirten Gül, "Git ilacını yazdır dediler, ben de baktım kapı açık oturdum. Aradan 2-3 dakika geçti, doktor geldi, 'Sen ne hakla buraya girersin, kıymetli eşyalarım var' dedi, hakaret etti. 70 yaşındayım hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Kafam bozuldu. Kadın olmasa erkek olsa belki kavga edeceğim ama kadın olduğu için ses çıkaramadım." diye konuştu.

Olayın ardından evine geldiğini, tanıdıkları aracılığıyla görüntülerden haberdar olduğunu belirten Gül, üzüntüden bütün gece uyuyamadığını anlattı.

- "Hiç uyuyamadım"

Doktordan, beldedeki çok sayıda kişinin şikayetçi olduğunu kaydeden Gül, şunları söyledi:

"Ben zaten hastayım, panik atak var. Dün gece de hiç uyumadım, daha kötü oldum. Olaydan sonra çok insan aradı beni, bir genç kız üzüntüsünden ağladı. Ben şikayet edemem. En az 500 lira harcamam, avukat tutmam lazım. Devlet cezasını versin, onu buradan göndersin."

Erdoğan Gül, aynı doktorun daha önce eşine de benzer muamele yaptığını ama o zaman da şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Çevresindekilerin olay üzerine "tazminat davası aç" önerisinde bulunduğunu da kaydeden Erdoğan Gül, "Ben para istemiyorum sadece buradan gitsin." dedi.

- Salnur: "Hatası bireyseldir"

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur da çok talihsiz bir olay yaşandığını dile getirdi.

Yaşlı hastanın elini öpmeye, ondan özür dilemeye geldiklerini ifade eden Salnur, Erdoğan Gül'e şunları söyledi:

"Hoş olmayan bir olay yaşanmış, siz kıymetlisiniz, büyüksünüz. Başımızın üstünde yeriniz var. O doktor hanımın yaptığı hata bireyseldir. Biz ne gerekiyorsa onu yapacağız. Çok talihsiz bir olay ve kabul edilecek bir şey değil. Sen merak etme, her şey ortaya çıkacak."

Tüm vatandaşların kıymetli olduğunu, aile hekimlerinin de vatandaşlara çok önemli sağlık hizmeti sunduğunu anlatan Salnur, "Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezini çok sayıda insan aradı, doktorun cezalandırılmasını istedi. Biz zaten olayı duyar duymaz bir soruşturmacı görevlendirmiştik. Sağlık Bakanımız bu konuyu bizzat takip ediyor, bir doktorun hatası nedeniyle bütün aile hekimlerinin lekelenmesini istemeyiz." diye konuştu.

- "İzne ayrıldı"

Doktor B.T'nin izne ayrıldığını belirten Salnur, aile hekimlerinin sözleşmeli çalıştığını, belli bir ihtar puanı sonrasında ancak görevden alınabildiğini anlattı.

Bediha Salnur ziyarette, Erdoğan Gül'e tatlı, dernek başkanı Murat Pala ise çiçek verdi.

Kendisine hakaret eden doktorun cezalandırılmasını isteyen Erdoğan Gül de İzmir Halk Sağlığı Müdürü ve doktorların ziyaretinden çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Allah sizden razı olsun." dedi.

izmir
doktor
sosyal medya
yaşlı hasta
Yorum (2)
deniz
bir hekim ancak bu kadar kendini rezil edebilir
6
Cevapla
Yaşar Bilgi
Geçenlerde aynı muamelenin Ankara'da aile hekimine ilaç yazdırmaya giden anneme bağırarak azarlayan bir bayan meslektaşımızda olmuş.Kendim başka ilde idim.İki baston ile yürüyemeyen taksi tutarak ilacını yazdırmaya giden anneme maalesef böyle muamele yapılmış.Benim hekim olduğumda elimden gelen her yardımı yapmam için beni devamlı tembihleyen bir insana bunu yapan meslektaşlarımız maalesef hekimliğin saygınlığını ayaklar altına alıyorlar,hiç yakışmıyor.problemli meslektaşlarımızın etraflarına verdiği zararlar artık bizlere kadar uzanır oldu.maalesef.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir