Medimagazin logo

Yeni Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmelik Taslağının tam metni!

Yeni Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmelik Taslağının tam metni!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AHEF tarafından düzzenlenen AHEKON 2014'e katılan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof.Dr.Seçil Özkan, yeni Yönetmeliğin taslağını AHEF'e iletti. AHEF tarafından üyeleriyle paylaşılan taslakta şunlar bulunuyor

yeni
aile
hekimliği
ödeme
ve
sözleşme
yönetmelik
taslağının
tam
metni!
Yorum (3)
DrÜmit
Gezici sağlık hizmeti için ödenen yüz kişiye tavan ücretin binde 16'sı, taslakta kişi başı tavan ücretin yüz binde 7,5'u olarak değiştirilmiş. Zaten çok veriyorlardı onu da yarı yarıyadan fazla düşürmüşler. Yazık. Çok yazık.
1
Cevapla
ismail ek
Gezici hizmet odenegi bitti sayilir...
0
Cevapla
Berkay Özdenoğlu
Güzel gelişmeler var ama devlet memurlarının aldığı malpraktis sigorta ücretinin yarısı ve dil tazminatı ödeneği hala yok. Ayrıca, ASM nöbetleriyle ilgili bi madde de göremedim. Tek birimli ASMlerde çalışanlara 15 gün tam ödemeli izin hakkı tanınmış. Yorum bırakan arkadaş kişi başı gezici hizmet ödeneğinin azaldığından bahsetmiş. Ama gidilen km başına da ödeme getirilmiş ki daha adil olmuş böyle. Yalnız ödemenin aylık asgari gidişe göre mi yoksa her gidişin toplanarak mı yapılacağı belirtilmemiş. Büyük olasılıkla asgari gidiş sayısına göre yapılır. Örneğin bir birimin asgari 2 haftada bir gitmesi gereken 30 km uzaklıkta bir köyü var. Aile hekimi her hafta bu köye gitse ayda 120 km yapar. Ama ödeme sanıyorum asgari gidilmesi gereken 2 kez gidişe yani toplamda 60 km'ye göre yapılacaktır. Özellikle uzaktan uzmanlık eğitimi alanlara mevcut ödemelerine ek olarak tavan ücretin ℅15'i verilmesi uzmanlık eğitimini teşvik edici. Asistanlara gelen zam kadar olmasa da ona çok uzak değil.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir