Medimagazin logo

Başhekim: Hasta yakınları, doktorlara ağza alınmayacak sözler kullandı

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım, doktorların hasta yakınları tarafından tehdit edildiği olaya ilişkin, hasta yakınlarının doktorlara ağza alınmayacak sözler kullandığını belirtti.
Başhekim: Hasta yakınları, doktorlara ağza alınmayacak sözler kullandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

HATAY-Yıldırım, başhekimlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan üzücü olayın ardından hastanede hastalara bakılmaya devam edildiğini söyledi.

Olayın yaşandığı saatten sonra hastanelerinde 47 hastaya bakıldığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Kapatılma gibi bir şey söz konusu değildir. Kayıtlardan baktım, o saatten sonra hastanemizde 47 hastaya bakıldı. Hastanenin her bölümü çalıştı. Tabi kırmızı alanı kapsayan hastaya bakılmama gibi bir şey olamaz. Darp olayı yoktur. Hasta yakınları, doktorlara ağza alınmayacak sözler kullandı. Sadece küfür boyutunda olan şeyler. Hastanemize ortalama günlük 6 bin civarında hasta geliyor. Bunun yaklaşık bin 500'ü acilden giriş yapıyor. Dolayısıyla haliyle yoğunluk oluyor."

İskenderun Devlet Hastanesi Kıymet Yazıcı Acil Servisi'nde gece nöbetindeki acil uzmanı E. Ö. ile pratisyen hekimler B. Ş, M.T. ve Y.Ö'nün, hastalarla yavaş ilgilendikleri gerekçesiyle hasta yakını M.E. ve B.E. tarafından tehdit edildiği ve hakarete uğradıkları öne sürülmüştü. Duruma tepki gösteren doktorlar bir süre iş bırakmıştı.

başhekim:
hasta
yakınları
doktorlara
ağza
alınmayacak
sözler
kullandı
Yorum (3)
dr.sedat
acillerde de her zaman küfür ediyorlar.çünkü arkalarında savcılar ve hakimler var.
0
Cevapla
volkan
Biri bana önce tüm ilçe ve köyleri ile 1.5 milyon nüfus, merkezde de 300bin nüfusu olan yerde 1 (bir) günde 1500'ü acil 6000 hasta nasıl hastaneye gelir? diğer sağlık kuruluşlarını bu hesaba katarsak acaba sonuç ne olacak?
0
Cevapla
drovuz
Avusturyadan kısa bir acil macerası: Milli Takım doktoru olarak geldiğim Avrupa şampiyonasında yarı finalde eli kırılan sporcumu hastaneye götürmek üzere ambulans talep ettim. Yaklaşık 20 dk sonra ( bu arada trafik diye bi sorun yok burda) gelen ambulanstaki medicleri orta almanca iyi ingilizce ve süper tarzancamla hastaneye gitmeye ilna ettim. Gittiğimde öncelikle param olup olmadığı soruldu, sonra sabırla formları doldurdum ve tam 288€ istendi. Tüm masraf bumu diye sorduğumda bunun sadece ambulans ücreti olduğu söylendi ki dönūşū taksiyle 6-7€ tuttu... neyse sempatik yoldan halletik ama doktora ulaşmak ne mūmkūn. Ne doktor olduğumu söylemem, ne milli sporcu olduğunu söylemem ne de elinde kırık olduğunu söylemem fayda etti. Tek dedikleri 1tane dr var herhes acil sıranızı bekleyeceksiniz. Tamam bekleyeceğimde bi röntgene yollasaydınız bari!!! Acildeki gurbetçilerden yardım istediğimde onlarda yapacakları bir şeyin olmadığını beklemem gerektiğini söylediler(yazları kapı önūnde bağıran olay çıkaran gurbetçilerimiz) İçeri ulaşmak mūmkūn değil yoğun bakım gibi kapılar içerden kapalı . Önūmde 5-6 kişi var. Napalım bekliyeyim dedim Tam 1saat sonra çağırdılar. Hemen röntgene, kontrole, alçıya, kontrole, epikriz filan derken 2:30 saati geçirdik acilde. Tabi bu arada hep kilitli kapıların dışında bekledik. Ćocuğun eli davul oldu. Lafın kısası yabancılar boşuna tūrkiyeye tedaviye gelmiyor, gerçekten dışarıdan iyi görūlūyor Ama hasta gözūyle ne kadar kızsamda layıkıyla doktorluğun, huzurlu, mesleki tatminli, gūvenli doktorluğun oralarda yapıldığını ve bizim yaptığımızla alaksız olduğunu gördūm... Tıbba girmek isteyenlere hep söylediğim gibi "doktorluk gūzel şey ama turkiyede doktor olunmaz"
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir