Medimagazin logo

Uzman doktordan profesöre başhekimlik devri

Muğla Devlet Hastane ile Muğla Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi’nin geçtiğimiz yıl birleşmesinden dolayı üç yıldır başhekimlik görevini yürüten Uzman Dr. Fahri Tuna, mevzuat ve statü gereği görevini Prof. Dr. Gürsoy Doğan’a devretti.
Uzman doktordan profesöre başhekimlik devri
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başhekimlik binasında gerçekleştirilen devir teslim törenine, MÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Altuntaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, doktorlar ve hemşireler katıldı.

İl Sağlık Müdürü Tekin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bayrak teslim töreni yaptıklarını belirterek, "Üç yıldır görevini başarıyla yürüten başhekimimiz Fahri Tuna, görevini Gürsoy Doğan’a teslim edecek. Görevi süresinden birçok gelişmeye tanık olduk. Yeni bir yönetim ve hizmet anlayışıyla birlikte çalışmalarımızı bir adım daha ileriye götürmek için elbirliğiyle ekip halinde çalışmaya devam edeceğiz. Muğla Üniversitesiyle yapılan işbirliği protokolüyle eğitim ve araştırma hastanesine büründü. Statü ve mevzuat gereği eğitim ve araştırma hastanelerinin başhekimlerinin akademik unvan olarak, doçent veya profesör unvanı olmaları gerekiyor. Bu nedenle göreve Prof. Dr. Gürsoy Doğan getirildi. Bundan sonraki süreçte de 2003 yılında başlayan sağlıkta dönüşüm uygulamalarını en iyi şekilde Muğla’da yansıtmaya çalışırız." dedi.

Başhekim Tuna ise Muğla Devlet Hastanesi ile Muğla Tıp Fakültesi’ni geçen yıl afiliasyon olduğunu hatırlatarak, Türkiye’de bu şekilde 12 hastanenin bu şekilde hizmet verdiğini söyledi. Tuna, "Mevzuat gereği başhekimlerin doçent veya profesör olması gerekiyor. Bu statü gereği görevimizden çekiliyoruz. Afiliasyon bir yılını tamamladı. Bu süreçte çok önemli bir sorun olmadan bugüne kadar getirdik. Bugüne kadar bir takım tenkitler olmasına rağmen afiliasyonun halkımızın için iyi olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar kişisel menfaatlerimi ön planda tutmadım. Bunun göstergesi budur ama yeni nesiller geldikçe bu afiliasyon oturacaktır. Bu durum memleketimiz ve vatandaşlarımız için hayırlı olacaktır." diye konuştu.

"MUĞLA’YA DAHA İYİ HİZMET VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

MÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni başhekimi Prof. Dr. Gürsoy da bir yıldır Fahri Tuna ile görev yaptıklarını kaydederek, "Bundan sonra akademik bilgi ve Sağlık Bakanlığı’nın imkânlarını birleştirerek, Muğla’ya daha iyi hizmet vermeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aruntaş ise bu görev değişikliğinin bir zorunluluk olduğunun altını çizerek, Fahri Tuna’nın bu geçiş döneminde büyük katkıları olduğunu sözlerine ekledi. MÜ Rektörü Prof. Dr. Harmandar da afiliasyon sürecinde çok önemli çalışmalara imza atıldığına vurgu yaparak, "Fahri Tuna’nın şahsından ve yönetiminden oldukça memnunduk. Mevzuat gereği bir görev teslimi oldu. Devlet Hastanesi ile Üniversitemiz arasındaki afiliasyon işbirliği Türkiye’de örnek gösterilebilecek düzeye gelmiştir. Bu süreçte olumsuz şeyler yaşanmadı. Güzel ilişkiler kuruldu. Bundan sonrada devam edeceğine inancım tam. Gürsoy Doğan hocamız deneyimli bir isim. Kendisinin de aynı başarıyı göstereceğine eminim." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından MÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Altuntaş tarafından hizmetlerinden dolayı Başhekim Uzman Dr. Fahri Tuna’ya birer plâket ve çiçek takdim ettiler.

uzman
doktordan
profesöre
başhekimlik
devri
Yorum (1)
İsmet Aydoğdu
Prof. Dr. Gürsoy Doğan Daha önce Turgut Özal Tıp merkezindede aynı görevi yürütmüştü. Sakin, dürüst ve çalışkan kişiliği ile bu görevi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Başarılar dilerim. Prof. Dr. İsmet Aydoğdu
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir