Medimagazin logo

Doktor krizi devam ediyor: Kamuda kadrolar boş kaldı

Sağlıkta şiddet ve kötü çalışma koşulları nedeniyle hekimler kamuyu tercih etmiyor.
Kaynak: Cumhuriyet - Merve Kılıç
Doktor krizi devam ediyor: Kamuda kadrolar boş kaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığının açtığı kadrolar 1.5 yıldır boş kalıyor. Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, 2023 dönemi boyunca üç kez açıktan atama yapıldı, 2024’te de bir kez açıktan atama kurası yapıldı. 

Bu 4 atamada açılan toplam 9 bin 575 kadronun, 2 bin 526’sı tercih edildi.

Açılan kadroların tamamına bakıldığında içinde çocuk acil, çocuk alerjisi, çocuk hematolojisi, çocuk metabolizma hastalıkları, çocuk ürolojisi, el cerrahisi, hava ve uzay hekimliği, iş ve meslek hastalıkları, sitopatoloji, temel immünoloji, tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji ve tıbbi mikoloji branşları hiç tercih edilmedi. 27 branşın tercih edilme doluluk oranı da yüzde 10’nun altında kaldı. Örneğin plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi için 110 kadro açılırken sadece 4’ü tercih edildi. Gastroentroloji için açılan 93 kadronun ise sadece 9’u doldu.

Son 1.5 yılda yapılan atamalarda Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Kırşehir, Muş, Bayburt, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’in hiç tercih edilmediğine dikkat çeken Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, “Öyle ki bazı illerimizde bazı branşlarda maalesef kamusal hizmet sunulamıyor” diye konuştu.  

doktor
kamu
hekim
atama kurasi
saglik bakanligi
Yorum (9)
Doç. Dr.
tercih yapılan 2 bin 526 kadronun kaçına gerçekten meslektaşlarımız başladı? tekrar devlete geri dönen meslektaşlarımızın yaş ortalaması kaç? geri dönüyorlar diyebilmek için zorlanmış kuralar. gerçekte bir katkısı yok maalesef.
11
Cevapla
hasan
özelde çalışan hekime açtıkları yer doğuda bir ilin ücra ilçeleri olunca haliyle kimse devlete dönmek istemiyor. geri dönüş kuraları zorunlu atama gibi.
9
Cevapla
niyazi akkuş
devlete kim geçer ya isterse 250 bin maaş versin çalışma şartları çok kötü. kurbanlık koyun gibisin.
14
Cevapla
Vatandaş
bu bakandan hiçbir şey olmaz. recep akdağ gibi masaya yumruğu vuracak hastaları düsünen bakan lazım. bizim insanımız gevşetmeyi her zaman kötüye kullanmıştır disiplin ve denetim şart.
4
Cevapla
Tülin kaçmaz
devlete açıktan atama ile atanmış ,ancak 1.5 ay dayanabilmiş bir hekim olarak söylüyorum ,sekreter yok ,yardımcı personel hemşire yok ,hasta muayenesimi yapalım ,ilaç mı yazalım ,muayene notu mu yazalım ,ilaç raporu mu çıkaralım ,istirahat raporu mu çıkaralım ,ameliyat randevusu mu verelim …,,vs vs
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir