Medimagazin logo

14 kırmızı reçetenin sırrı çözüldü

İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden çalınan ve ağır psikolojik ilaçların yazılabildiği 14 adet kırmızı reçetenin izini süren sağlık müfettişleri ilginç bir gerçekle karşı karşıya kaldı.
Kaynak: VATAN
14 kırmızı reçetenin sırrı çözüldü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çalınan reçetelere çok ağır ağrı kesici olarak bilinen bir ilacın yazıldığı tespit edilirken reçetelerdeki imzanın da ilaç bağımlılığı nedeniyle hakkında mesleğini yapamayan uzman doktor M.B.Ö.’ye ait olduğunu belirledi.

Eczane sistemleri üzerinde yapılan incelemelerde de doktorun aynı ilacı farklı tarihlerde reçete ederek aldığı belirlendi. Yapılan incelemede bağımlı olan doktor M.B.Ö.’nün, doktorluk yaptığı yıllarda kendisine zimmetlenen kırmızı reçete koçanları ile ilaç suistimaline devam ettiği tespit edildi.

Son olarak Mayıs ayında da Dr. M.B.Ö.’nün kaşesini taşıyan kırmızı reçete ile bir eczaneye gelen bir kişinin fark edilmesi üzerine eczacı durumu Göztepe Polis Merkezi’ne bildirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, doktorla ilgili geçmişe yönelik inceleme başlattı. Konuyla ilgili Türkiye geneli eczacı odaları ve hastaneler uyarıldı. Yapılan uyarıda uzman doktorun kaşesinin bulunduğu kırmızı reçetelerle ilgili polise başvurulması istendi.

kırmızı reçete
istanbul
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir