Medimagazin logo

32 ilde reçete operasyonu: Çok sayıda doktor ve eczacı gözaltına alındı!

İstanbul merkezli 32 ilde sahte reçete operasyonu yapıldı. 266 adreste arama yapılırken aralarında doktor ve hemşirelerin bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı
Kaynak: HÜRRİYET
32 ilde reçete operasyonu: Çok sayıda doktor ve eczacı gözaltına alındı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 İstanbul merkezli 32 ilde organize suç örgütüne yönelik operasyonda, 100 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü istihbarat çalışmaları kapsamında, suç örgütü üyelerini yakalamaya yönelik 32 ilde 266 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 100 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında, çok sayıda eczacı, doktor ve Diyarbakır Dicle Üniversitesinden bir profesörün de bulunduğu öğrenildi.

Suç örgütünün, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları kanser, kemoterapi, psikoterapi alanlarının da aralarında bulunduğu yüksek fiyatlı ilaçları Irak ve Suriye'deki savaş bölgelerinin yanı sıra terör örgütü PKK'ya göndererek haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

Bu arada, İstanbul'da gözaltına alınan zanlılar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

 

 

son dakika
reçete operasyonu
gözaltı
sgk
pkk
Yorum (4)
uzman hekim
öncelikle bunları yapan meslektaşlarımı meslektaş olarak görmüyorum.bunun yanında sgk nın global bütçe uygulamalrını kontrol edilmeyen evrak olarak algılamasının sonucudur bunlar.global bütçeye geçen dicle üniversitesinin faturaları kontrol edilmiyor.sağlık bakanlığı hastanelerin faturaları kontrol edilmiyor?neden niçin?
21
Cevapla
postenflamatuar
Yazdığınız reçetelere dikkat edin. Her gelen raporlu hastaya rapordaki ilacı yazmayın. Hele hele hasta yoksa kesinlikle yakınlarının " hocam hasta yatalak hasta vb" özürlerine kanıpta yakınına rapor üzerinde ilaç yazdırmayın. Raporsuz da olsa hasta yakınlarına reçete yazmayın. Yoksa farkına varmadan siz de bu tür operasyonlarda tutuklanabilirsiniz. Hasta yoksa ben zaten yapılan girişi günsonunda iptal ettiriyorum. Raporlu hastaysa sekretere güvenmeyip bir de kendim hastanın kimliğini kontrol ediyorum. Çünkü sekreter dalgın olabilir veya iyi niyetli olabilir. Pahalı ilaçları yazarken sıkı kontrol edin. Bu tür şebekelerin kurbanı olmayın.
7
Cevapla
tbb
böyle haberlere kanıp meslektaşlarınızı kötülemeyin.doktorlar siyasetçilerden çok çok daha temizdirler.
10
Cevapla
Ahmet
-Temeli ameliyat edecekler. =Drlar maske takıyorlar Temel atılıyor: -Poşuna maske takmayun ,pen sizi taniyrumm..
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir