Medimagazin logo

Aile hekimini darp eden hastane müdürü görevden alındı!

Bingöl’de Aile Hekimi Dr. Mehmet AKSU’yu darp eden hastane müdürü görevden alındı.
Aile hekimini darp eden hastane müdürü görevden alındı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İdarecilik yaptığı entegre hastanede aile hekimi ile tartışan ve daha sonra mesai saati dışında aile hekimine saldırıda bulunan Murat Becerikli’ye başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarından sağlık camiasında tepki doğmuştu. Olayın organize bir şekilde yapıldığı şüphesi tüm hekimleri rahatsız etmişti. Olaydan sonra saldırıya uğrayan hekim can güvenliği kalmadığı için Bingöl’den ayrılacağını ifade etmişti.

 



Konu ile ilgili açıklama yapan AHEF Genel Sekreteri Dr. Lütfi TİYEKLİ: “Bingöl deki zorbalığı yapan kişinin görevden alınmasını memnuniyetle karşılıyoruz. AHEF Olarak bu konuya çok önem verdik. THSK Başkanımıza yaptığımız son ziyarette ilk gündem maddemiz bu saldırı idi. Başkana durumu anlattık. Eğer yaptırım yapılmazsa bu olayların çığ gibi büyüyeceğini ifade ettik. Saldırganın mutlak görevden alınmasını ve hakkında disiplin soruşturması açılmasını talep ettik. Kurum Başkanımız Aile Hekimlerinin hassasiyetin dikkate alarak gerekenleri yapmıştır. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ama bu olayı münferit olarak görmemek gerekir. Burada yapısal bir sorun vardır. Bu tip olayların tekrarlanmaması için yapısal bozukluklar düzeltilmelidir. Aile hekimlerinin sorumlu olduğu nüfus, bağışıklama, koruyucu hizmetler, gezici hizmetlerin vb bir algoritması vardır. Sistemi tanımayanların tavırları bu tip sorunlar oluşturmaktadır. Özellikle doğu illerimizdeki yöneticiler aile hekimliği sisteminden bihaberdir. Aile Hekimlerimiz gerçekten zor şartlar altında, baskılar içinde çalışmaktadır. Örneğin bugün yine Van Erçiş te bir aile hekimi arkadaşımıza yapılan zulmü öğrenmiş bulunmaktayız. Arkadaşımız “Sağlık Bakanının bizzat yasakladığı aylık çalışmaları vermemesi “ sebebi ile sözleşmesi feshedilmek üzeredir. Bunun için de aşı kartları bahane edilmektedir. Elbette yapılan işlem yargıdan dönecektir. O arkadaşımız mahkemeyi kazanacaktır. Yetersiz yöneticiler yüzünden Hekimler bu yerlerden kaçmaya uğraşmaktadır. Ama olan Erçiş halkına olacaktır. Ne acıdır ki bu işlemi yapan kişinin, Erçiş Halkının mağduriyeti umurunda bile değildir. Bakanlığımızdan acilen duruma müdahale etmesini bekliyoruz. Bu anlayış yüzünden halkımız perişan olmaktadır. Bu tip olayların yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınması tekrar Bakanlığımızdan istiyoruz.” Dedi.

aile
hekimini
darp
eden
hastane
müdürü
görevden
alındı!
Yorum (4)
Remzi
Geçmiş olsun kardeşim. Ama hiç merak etme Başbakan, pardon Cumhurbaşkanı arkamızda..
0
Cevapla
postenflamatuar
mevcut TTB yönetiminin beceriksiz ve zihnen çöktüğüne işaret eden bir haber daha. Üyelerine karşı yaşanan şiddet olaylarında dernek olarak olayı gündemlerine almış, ilgili yerlere kurumsal baskı uygulayan AHEF neticeye ulaşmıştır. Öyle kuru kınamayla, hükümeti fırsat bu fırsat deyip dere tepe düz eleştirmekle işin içinden sıyrılmamıştır. Kendi üyesine sahip çıkmış, yapısal bozukluğu düzeltmeye çalışmıştır. Her gün acillerde, servislerde, poliklnklerde üyeleri darp edilen tehdit edilen, zorla acillerde görevlendirilen üyelerine hukukidestek sağlamaz, olayları yapısal kabul edip sonuca odaklı çözüm stratejileri geliştirmez. Yönetim odalarında pineklerler. siyasi olarak angaje olduklarından bu tür olayları hükümete karşı kinlerini kusmak için kullanırlar. Yani hekime saldıran saldırganlar gibi bir de onlar bu sefer kendi özel ideolojik gündemleri için hekimleri paravan olarak kullanır, hekimin prblemini çözmeye uğraşmaz. Durum budur. Kurumsal yönetim için daha yeni kurulan, tecrübesi sınırlı AHEFin fersah fersah gerisine düşürülen bir TTB nin aciz yöneticileri yüzünüz biraz da mı kızarmaz?
0
Cevapla
Ali
Bu haberde objektif olmak lazım. Haberin tamamını okumanızı Yada olayın nasıl olduğunu bilmeniz gerekiyor. Burada müdür doktoru nasıl döver mi? Yoksa Dr un vazifeden kaçtığımı, ben doktorum ne yapabilirsiniz ki mi? Müdür e bu görevi veren kim asıl sorumlular nerede. Vs vs
0
Cevapla
fly
aile hekimi daha torpillidir yoksa zopayı yediğiyle kalırdı bu memlekette!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir