Medimagazin logo

Alanında ilk olan 3 uygulamayı anlatması için Dünya Gastroenteroloji Kongresi'ne davet edildi

Gastroenteroloji Uzmanı Doktor Hüseyin Sancar Bozkurt'un çalışmaları, uluslararası arenada ilgi görüyor. Bozkurt, ekim ayında ABD'de düzenlenecek Dünya Gastroenteroloji Kongresi'nde alanında ilk olan 3 uygulamasını 10 bin uzmanla paylaşacak
Alanında ilk olan 3 uygulamayı anlatması için Dünya Gastroenteroloji Kongresi'ne davet edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, kendi bulduğu ve dünyada daha önce uygulanmamış olan 3 yöntemle uluslararası platformda dikkat çekiyor. Gazete Habertürk'ten Ceyda Erenoğlu'nun haberine göre; Bozkurt yöntemlerini anlatması için ekim ayında ABD'nin Orlando kentinde düzenlenecek 2017 Dünya Gastroenteroloji Kongresi'ne (WCOG) davet edildi. Türk doktor, alanında ilk olan 3 uygulamasıyla 10 bin gastroenteroloji uzmanına sunum yapacak.

 

ABD DIŞINDAN KATILAN TEK TÜRK DOKTOR

 

ABD Gastroenteroloji Derneği üyesi ve dernekteki 300 kişilik akademik eğitim grubuna ABD dışından katılan tek Türk doktor olan Bozkurt, Dünya Gastroenteroloji Kongresi yönetiminin dikkatini çeken ilk tekniğini geçen ocak ayında uygulamış ve bu uygulamasıyla da haber olmuştu. Karın ağrısı, kusma ve ateş şikayeti bulunan 6 yaşındaki bir hastanın kalınbağırsağında 'psö- domembronöz enterekolit enfeksiyon' belirleyen Bozkurt, etkili sonuç almak için, kolonoskopinin içindeki kanaldan, iltihaplı bölgeye "vancomisin" antibiyotiği enjektörle sıkmış, hastanede ilaç tedavisi 8 gün süren çocuk hastanın bağırsağındaki iltihap kurumuştu.

 

KANAMAYA BİTKİSEL İLAÇ

 

Dr. Bozkurt, ilgi çeken ikinci uygulamasını nisan ayında 30 yılını bitkileri araştırmaya harcayan Hüseyin Cahit Fırat'ın tıp dünyasına kazandırdığı "Hızlı kanama durdurucu karışım ve ilaç" kullanarak gerçekleştirmişti. Bozkurt, siroz hastalığı ve yemek borusu varis kanaması şikayeti olan 50'li yaşlardaki erkek hastanın kanamalı bölgesine ilacı endoskopik yöntemle enjektör yardı- mıyla uygulamış, ardından da ağızdan içirmişti. İlk kez uygulanan yöntem hastayı iyileştirmişti. 3'üncü uygulama ise mayıs ayında yapılmıştı. Bozkurt, böbrek yetmezliği olan 70'li yaşlarındaki erkek hastaya, 12 parmak bağırsağındaki ülser kanaması nedeniyle endoskopik yöntem kullanarak, enjektörle "Hızlı kanama durdurucu" karı- şım sıkmış, ardından aynı ilacı içirmişti. Yöntem hastayı sağlığına kavuşturmuştu. Mersin'in Tarsus İlçesi Medical Park Hastanesi'nde görev yapan Dr. Bozkurt'un son çalışması, "destek gıda" olarak kullanılan probiyotiğin kendi bulduğu yöntemle kolonoskopik olarak ilaç formunda uygulanması. Bu yöntemle düzelmeyen ishali olan hastanın sağlığına kavuştuğu görülüyor.

 

İŞTE O 3 YÖNTEM

 

1. UYGULAMA: Dünyada ilk defa kolonoskopik yöntemle antibiyotik uygulanması sonucu hızlı düzelme.

 

2. UYGULAMA: Bir Türk buluşu olan hızlı kanama durdurucu ilaçla, endoskopik yöntem kullanılarak yemek borusu damar (varis) kanamasının durdurulması.

 

3. UYGULAMA: Hızlı kanama durdurucu ilacın, çok büyük ve kanamalı onikiparmak bağırsak ülserinde endoskopik uygulama ve kanama durdurucu karışım ile ülser iyileştirici özelliğinin kullanılması.

gastroenteroloji
dr. huseyin sancar bozkurt
dunya gastroenteroloji kongresi
Yorum (7)
Frankie Bellevan
Değerli Gastroenterolog Meslektaşımızı Öncelikle Tebrik ediyor ve Başarılarının devamını yürekten diliyoruz.. Meslektaşımızın Kongrede Anlatacağı bu Alanındaki ilk " 3 " Uygulamaya , Yine alanında ilk olduğunu düşündüğümüz ama Patenti başkasına ait olan " 1 " Uygulama daha eklenebilirdi.. Ek Uygulama : : : Alanlarındaki bu çok önemli 3 Endoskopik uygulamanın , Türkiye'de Performans Sistemindeki Puan olarak karşılığı ile bu Puanlara karşılık gelen , Çıplak Maaşlara Eklenecek Döner Sermaye katkılarının Aynı iL Farklı Hastamelerdeki , Kimine Döner / Kimine iskender / Kimine de Hava/Cıva şeklinde yapılan/yapılmayan Ödemelerin Ay/Yıl ve Aylar/Yıllar içinde oluşan / oluşacak Dengesizliğinin , Sürdürülebilir olup olmadığının ; diğer OECD ülkelerindeki " varsa " benzer Uygulamalarla , İstatistiki ve Karşılaştırmalı olarak Analizi ile beraber , bunun Çalışma Barışına Pozitif / Negatif etkilerinin Kongre Katılımcıları arasında Tartışılması ...
23
Cevapla
Efe Gol
Bu vatandaşın 1 adet olgu sunumu dışında hiçbir bilimsel makalesi olmadığı gibi ilgili kongrenin web sayfasında faculty-eğitmen olarak da gözükmüyor. Bu durumda poster veya sözlü bildiri sunmaya giden birisi nasıl kongreye davet edilmiş olarak lanse edilebiliyor. Bu şekilde yanıltıcı haberler inanın ne doktorlara, ne hastalara ne de PR amaçlayan hastanelere yarar.
22
Cevapla
aydin sinal
kongre ücretini havale eden herkese kongre katilim davetiyesi gelir,en azindan benim gittigim kongrelerde parayi ödedikten sonra hepsinde davetiyem geldi
15
Cevapla
bigmucahid
Değerli medimagazin yöneticileri , meslektaşımızın biraz gazına gelmişsiniz sanırım. Burada abartılacak bir şey yok.
15
Cevapla
DR
Meslekdaşımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesini temenni eder, başarılar dileriz. Tıp alanında yayın yapan her türlü mecrada dikkat edilmesi gereken konu, bu tip duyuruların bilimsel toplantıdan önce değil, sonra yapılmasıdır. Çünkü uygulanan tedavi bu toplantılarda tartışılacak, eleştirilecek ve uygulanabilir olup olmadığı daha da netleşecektir. Belki de çok iyi geri dönüşler olacaktır. Konunun duyurulması aceleye getirilmiş. Bilimsel çalışmaları olan tüm meslektaşlarımıza genel bir tavsiye niteliğinde olması dileğiyle...
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir