Medimagazin logo

'Asistanlar evleniyor' yarışması başlıyor!

Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen Bolu Acil Buluşması devam ediyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN - DR.İBRAHİM ERSOY
'Asistanlar evleniyor' yarışması başlıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BOLU-Toplantıda konuşan Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof.Dr. Başar Cander, 2014 yılındaki çalışmalarını anlatarak başladığı konuşmasında  acil tıp branşının son derece zor olduğunu ve bu branşı seçen hekilerin önemli özellikleri olduğuna inandığını kaydetti.

 

Sağlık Bakanlığıyla görüşmeleri sonrası acil tıp uzmanlarına sözleşme hakkı getirildiği belirten Prof.Dr.Cander, diğer tüm devlet kurumlarıyla ve özellikle acilde yaşanan sıkıntıların giderilmesi için SGK ile de görüştüklerini kaydetti.

 

2014 yılında ikincisini yaptıkları 'İntercontinental' kongresinin gelecek yıl İspanya'dan davet geldiğini kaydeden Cander 'Yaptığımız kongre marka olma yolunda, hep başkasının kuyruğuna takıldık, artık başkaları bizim kuyruğumuza takılsın' diye konuştu.

 

Acil servisin sorunlarını medyaya aktarmak için Acil TV ve Gazete Acil projelerinden de bahseden Prof.Dr.Cander, her iki projenin de çok yakında başlayacağını söyledi. TV'de yayınlanan dizilerde Acil'in 'gerçek' sorunlarını aktarmadığını belirten Cander, kuracakları acil TV ile Acil Servis sorunlarına dikkat çekeceklerini, hatta sorunları dile getirmek için gerekirse 'Asistanlar evleniyor' adlı program da yapacaklarını kaydetti.

Acil ödüllerinin de verildiği tplantıda bu yılki ödülü 6 bin 800 metre karelik yeni acil servisiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Süleyman Baykal aldı.
 

baiar cander
atuder
Yorum (1)
MeKa
Hoca yıllık 100 milyondan fazla acil servis başvurusunu televizyon ve gazetesinden yaptığı yayınlarla azaltır artık.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir