Medimagazin logo

Bakan Avcı: Doktor da öğretmen olabilmeli

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Doktorlar da öğretmen olabilsin" dedi, öğretmenlerden bu fikre büyük tepki geldi
Bakan Avcı: Doktor da öğretmen olabilmeli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın NTV'de yaptığı açıklamalara öğretmenlerden büyük tepki var.Bakan Avcı konuşmasında 'Biz inşallah şûradan sonra hem mevcut öğretmenlerimizin niteliğini daha iyi nasıl arttırabiliriz, hem yeni alacağımız öğretmenlerimizi hangi kriterlerle seçerek alırsak daha nitelikli öğretmenler almış oluruz? Bunları masaya yatıracağız. Ayrıca öğretmen niteliğini arttırmak için öğretmen kaynaklarımızı da çeşitlendiriyoruz. Örneğin, tıp fakültesi mezunları da gerekli pedagojik formasyonu almak koşuluyla pekala öğretmen olabilmeliler dedik, onun da gerekli düzenlemelerini yaptık' dedi.

 

Konu öğretmenler arasında büyük tepki toplarken, binlerce öğretmenin atama beklediği kaydedildi.

 

 

bakan
avcı:
doktor
da
öğretmen
olabilmeli
Yorum (11)
Dr. M.K.
Yunanistan'dan gelenler doktorluk, bizim doktorlar öğretmenlik yapsın!Doktor açığımız büyük ve bu yüzden mantar gibi tıp fakültesi açıyoruz bu arada...The planlama Oscar goes to.......
0
Cevapla
ahmet yaman
Nasıl bir ülke de yaşadığımı sorguluyorum. 40000 öğretmen iş beklerken doktorlara pedagojik formasyon nereden çıktı? Eğitim kalitesini böyle mi arttırmayı düşünüyorlar?
0
Cevapla
davut alim
3 ay tatili var, performans hesabı yok, icap yok, düşünmüyor değilim:) ama uzman doktorlarda formasyon alabilecek mi? ne içiyorsanız ben de istiyorum...
0
Cevapla
Hoca
Hali hazırda öğretmeniz...
0
Cevapla
hasan
Öğretmenlik son derece önemli bir görev. Tekrar öğretmen liselerinin açılarak öğretmen yetiştirilmesi gerekiyor. Öğretmen olacakların ortaöğretimden itibaren yetiştirilmesi, yıllık davranış raporları düzenlenerek ruhen sağlam olanlar öğretmenlik için yetiştrilmeli, ruhsal bozukluk gösterenler rapor edilerek öğretmenlik dışında bir göreve atamaları yapılmalıdır. Binlerce işsiz yükseköğretim mezunlarının arasından atama yapmak çok riskli ve tehlikeli birşeydir. Çocuklarımızın emanet edileceği öğretmenlerin ruhsal yönden ve bedenen sağlam olamları yetişme dereceleri kadar önemlidir. Şu ortamda zannedersem bakan bey ülkemizdeki hekimlerin fedakarca çalışmalarını görüp eğitimci olmalarını istemiş olabilir. Ancak, ülkemizde hekim sayısı da yetersiz. Belki akademisyen olan hekimlerin özellikle temel tıp dallarında olanların kaliteli öğretmen eksikliğini tamamlamaları için ek ders ücreti verilerek okullarda görevlendirilmeleri, geçici bir çözüm olabilir. Ancak kesin çözüm öğretmen liselerinin açılarak her öğrencinin yıllık davranışları rapor edilerek uygun kişilerin yeterli bir eğitimden sonar öğretmen olmaları sağlanmalıdır. Malesef bugün kü kaosun baş sorumlusu Ustündag’dır. İdepolojik amaçlarla 3 ayda 3 yıllık fakülteler bitirtilerek öğretmen yetiştirdiler. Şimdi de işsiz tüm yüksek öğretim mezunları öğretmenlik bekler bir hale geldi. Uçurumlardan dönmeliyiz. İşsizlerimize başka alanlarda iş bulsak iyi olur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir