Medimagazin logo

FETÖcü doktora mecburi hizmet yok!

Hükümet, FETÖ ile mücadele kapsamında kamudan ilişiği kesilenlerin özel sektörde mesleklerini yapabilmeleri ve hayatlarını sürdürebilmeleri için çalışma başlatıyor.
Kaynak: HÜRRİYET
FETÖcü doktora mecburi hizmet yok!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kamuyla ilişiği kesilenlerin emeklilik ve tazminat hakkı gibi konularda düzenleme yapma çalışmaları sürüyor. Suça karışanların aileleri ve çocukları ekonomik açıdan mağdur edilmeyecek. Farklı meslek gruplarının hayatlarını kamu dışında sürdürebilmeleri sağlanacak. Bakanlıklarda bu yönde tarama başlatıldı.

MESLEĞİNİ YAPMA HAKKI

Son Bakanlar Kurulu toplantısında da FETÖ soruşturması kapsamında, kamudan atılan ve açığa alınanlarla ilgili çalışmalar gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı, FETÖ soruşturması kapsamında kamu hastanelerinden atılan 150 doktorun sorununu masaya getirdi. Doktorların kamu dışında mesleklerini yapabilmeleri için mecburi hizmet sonrası bakanlık tarafından ‘doktorluk mesleğini yapabilme sertifikası’ verildiği anımsatıldı. 
Ancak soruşturma kapsamında atılan 150 doktorun henüz mecburi hizmetini yapmadığı için bu sertifikayı alamadığı, dolayısıyla doktorluk mesleğini yapamayacağı ortaya çıktı. Gözaltına alınmayan veya tutuklu bulunmayan bu doktorlar için düzenleme yapılmasına karar verildi. Aynı durumda olan diğer sağlık personeli için de benzer bir yol izlenecek.

Toplantıda, diğer meslek grupları içerisinde ‘mesleğini yapma’ onayı bakanlıklarla ilgili olanların taranması ve benzer sorunla karşılaşmaları durumunda kamu dışında mesleklerini icra etmesine olanak sağlanması da değerlendirildi. Hürriyet, 9 Ağustos’ta, yeni mağduriyetler yaratılmaması için üç aşamalı çalışma başlatıldığını duyurmuştu.

fetö
doktor
mecburi hizmet
özel sektör
Yorum (7)
Murat celikten
Zaten adalete tamamen ters olduğunu düşündüğüm mecburi hizmetini yapmayanın özelde çalışmaması şartı yine eşitliğe aykırı başka bir karar ile deliniyor. Adaleti mumla arar hâle geldik hatta muma yazık olacak deyip aramaz olduk. Verilen her adaletsiz, evrensel hukuka aykırı karar gün geliyor karşımıza mutlaka çıkıyor. Geçmişten sadece ders almalıyız. Geçmişte emek, kan, zaman harcanarak kazanılan değerler dışında hepsi boş Geçmişimizle övünmekte yerinmekte zaman kaybı. Geleceğe yönelik adım atabilmekte herkese nasip olmuyor. İleriyi görebilmek her insana bahşedilmemiş. "Kökü geçmişte olan âtiyim" der yazarımız. Ne güzel bir söz.
9
Cevapla
Frankie Bellevan
İsabetli bir karar olmuş.. Eğer gerçekten uğraşılacaksa " ihanet şebekesinin " tepedeki isimleri ile uğraşılmalı.. Geçmişte Fethullah Gülen 'e sempati besleyenler de şunu çok net bir şekilde anlamalı ki : Fethullah Gülen 'in kendine bile bir hayrı yoktur.. Kerameti kendinden Menkul bir Meczupdur...
21
Cevapla
Pişman
Sn editör ben 672 khk ile ihraç edildim savcılık tarafından adli kontrol şartı ile serbest kaldım . Ben bir özel hastanede başlamak istedim ama bakanlıktan sağlık müdürlüğüne izin yazısı daha gönderilmedi. Bu konuda bakanlık ne düşünüyor ne yapacak bu konuda bilgi verir misiniz teşekkür ederim
7
Cevapla
Can Duran
Fetöcü değilim ama böyle bir şey yapacaklarsa, DHY belasından kurtulacaksam, yakın benim memuriyet hakkımı verin diplomamı istediğim yerde özgürce çalışayım. Sen vatansever adamın diplomasını gasp et, vatan haini dediğine kıyak geç! Yarın bir de af çıkarırsın, DHY yapmadan merkezi yerlere atayıverirsin. Uzmanlık diplomamı da istemiyorum, pratisyenlik hakkımı geri verin o bile yeter.
18
Cevapla
osman fatih
mecburi hizmeti geçelim de 17-25 aralıktan sonra fetö ye desteğini sürdürüp 15 temmuzda girişilen alçak ve hayasız darbe girişimiyle slahsız insanlara ateş açan bombalar atan panzerlerle ezen alçakları (ki bunları destekleyen dr de olabilir ) neymiş hayatı idame formülü bulalımmış, oldu olacak bir de ödüllendirin be ! sn editör yaynlayacak mısınız merak ediyorum !
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir