Medimagazin logo

Danıştay: Stratejik personel de eş durumu nedeniyle atama talebinde bulunabilir

Danıştay, hekimlerin “stratejik personel” olarak tanımlanmasıyla atama ve nakillerde ayrımcılığa uğratılmalarına sebep olan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğe uygun olması gerektiğine karar verdi.
Kaynak: TTB
Danıştay: Stratejik personel de eş durumu nedeniyle atama talebinde bulunabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Eşi Ankara’da özel bir kurumda görev yapan doktor, aile birliğini sağlamak üzere Ankara’ya tayin talebinde bulunmuştur. Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğe uygun olan bu talep Sağlık Bakanlığı tarafından kendi özel Yönetmeliğine göre değerlendirilerek reddedilmiştir.

Hekimin Konya İdare Mahkemesinde açtığı davada Sağlık Bakanlığı işlemi hukuka uygun bulunmuş ise de temyiz üzerine inceleme yapan Danıştay 5. Daire Sağlık Bakanlığı’nın aynı konudaki yönetmeliğinin Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğe uygun olması gerektiğini belirterek Mahkeme kararının yürütmesini durdurmuştur.

Danıştay Kararında; Devlet memurlarının atama ve yer değiştirmelerine ilişkin hukuki çerçeve ayrıntılı olarak belirtildikten sonra, “stratejik personelin eş durumu mazereti nedeniyle nakil talebinde bulunma hakkının mevcut olduğunun kabulü gerekmektedir” şeklinde, hekimlerin aile birliğinin sağlanmasına yönelik çok önemli bir hüküm verilmiştir.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin eş durumu mazeretinde hekimlere yönelik ayrımcı kuralların da iptali istemiyle Türk Tabipleri Birliği tarafından açılan davada da bu yönde karar verilmesi, hekimlerin aile birliğinin sağlanmasına yönelik önemli bir kazanımın elde edilmesini sağlayacaktır. 

danıştay:
stratejik
personel
de
durumu
nedeniyle
atama
talebinde
bulunabilir
Yorum (21)
Neşe
Hadi hayırlı olsun
0
Cevapla
Cem akın
Olurya yüzlerce dr misal ankaraya eş durumu hakederse nereye yerleşecek. Kadrolar şişer Performans sistemi felç olur
0
Cevapla
Uz.dr
Teşekkürler TTB
0
Cevapla
dr.mikro
Öncelikle TTB'ne teşekkür etmek gerekiyor.Ancak bir meslektaşımın da kaygısına katılıyorum.Bu durumda bazı illerde yığılma olacağı kesin.Performans sistemine temelinden karşıyım ancak başka bir ilde o branşta eksik varken PDC fazlasının olması da doğru değil. Kural şöyle işletilebilir hizmet grubu C ve D grubu olan illere atama yapılır şeklinde olabilir.Kişinin istediği ilde PDC dolu ise en yakın C veya D hizmet grubundan bir ili tercih edebilir.
0
Cevapla
Akın akın
Bu kararın uygulanmadı durumunda bakanlık derhal mecburi hizmeti bitirecek eski kura sistemine dönülecek Zaten mecburi sisteminin mantığı bitmiş olacak Bu durum da yılda 4 yada 6 kura Başvuru sayısından az kadro Tümü Güneydoğu ve Doğu Kadroları İşsiz hekimler Bu sistemin değerini anlayın tüm eksileriyle birlikte Müjde haberlerini yapanlar Bir kez daha düşünün Bizler hiç işsizliği görmedik Yeni nesil de görmez inşallah
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir