Medimagazin logo

Doktor açığına ilaç emekli hekimde

Türk Sağlık-Sen'in 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı doktor istihdamı araştırmasına göre, Türkiye'de toplam 126 bin 29 doktor görev yapıyor ve bir doktora 592 kişi düşüyor.
Kaynak: YENİ ŞAFAK
Doktor açığına ilaç emekli hekimde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Avrupa ortalamasını yakalamak için de 124 bin doktora ihtiyaç var. Sağlık Bakanlığı doktor açığına çözüm arayışına girerken, emekli hekimlerin mesleğe tekrar dönmeleri durumu da ele alındı .

BİR DOKTORA 592 HASTA

Türk Sağlık-Sen'in yaptığı doktor istihdamı araştırması, Türkiye'deki doktor açığı sorununun ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu. Verilere göre, Türkiye'de toplam 126 bin 29 doktor görev yaparken, bu doktorların 66 bin 64'ü uzman, 39 bin 712'si pratisyen ve 20 bin 253'ü asistan olarak görev yapıyor.

ÇÖZÜM ARAYIŞI MASADA

Doktorların 73 bin 382'si Sağlık Bakanlığı'nda, 26 bin 388'i üniversitelerde ve 26 bin 259'u ise özel sektörde çalışıyor. Bir doktora 592 kişi düşüyor. Yine verilere göre, sadece Sağlık Bakanlığı'ndaki görevli doktorlar dikkate alındığında bir doktor bin 18 kişiye bakmak durumunda kalıyor. Çözüm arayışları sürerken, AK Parti 2023 Sağlık Vizyonu toplantısında emekli hekimlerin kazanılması da gündeme geldi.

doktor
açığına
ilaç
emekli
hekimde
Yorum (14)
esedef
Hakim-savcı başına kaç kişi düşüyor acaba...
0
Cevapla
dr.sinan
çalıştığım hastanede emeklilikten dönen doktor var.Ama onun performansı sıfır.
0
Cevapla
ahmet saygın
TTB hekim haklarını bırakıp sağlık çalışanlarının hakkını savundu. Alın cevabı sağlık sen'in üzerine vazife mi şimdi bu?
0
Cevapla
dr.adem
doktor açığından bahsediyorlar ,ama 7 aydır açıktan atama yapılmıyor, son 1yıla kadar senede 3-4 kez yapılıyordu, ne hikmetse ağustostan bu yana yapılmıyor.keşke çözümü emeklide arayacaklarına;özelde sömürülen çalışkan-genç-dinamik hekimlerde arasalardı
0
Cevapla
Drmcsc
46 yaşında ve emekliyim. Özel sektörde devlettekinin 3katı çalışıyorum.Devlete dönmek istiyorum ama yine en ücra köşeden başlayamayacağım doğrusu.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir