Medimagazin logo

Doktor, elektronik reçete şifresinin çalındığını fark edince...

Mustafakemalpaşa ilçesindeki 8 eczaneden, ücreti devlet tarafından karşılanan AIDS ilaçlarını alıp satılmasına aracılık ettiği öne sürülen 2 şüpheli gözaltına alındı
Doktor, elektronik reçete şifresinin çalındığını fark edince...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BURSA-Mustafakemalpaşa ilçesinde, 8 eczaneden AIDS ilaçlarını ücretsiz alıp haksız çıkar sağlayarak devleti yaklaşık 50 bin lira zarara uğrattığı ileri sürülen 2 kişi yakalandı.

İddiaya göre, Diyarbakır'da görevli bir doktor, elektronik reçete şifresinin çalındığını fark ederek polise başvurdu.

Söz konusu olayla ilgili bu kentte polis tarafından çalışma yürütülürken Mustafakemalpaşa'da bir eczacı da kendisinden birkaç kez AIDS ilacı alan Osman Yiğit B'den (35) şüphelenip İlçe Emniyet Müdürlüğüne ihbarda bulundu. Bunun üzerine Osman Yiğit B. ve kız arkadaşı D.G. (24) gözaltına alındı.

Polis ekipleri, zanlıların, doktorun şifresiyle bazı AIDS hastaları için düzenlenen sahte reçeteleri kullanarak ilçedeki 8 eczaneden ücreti devlet tarafından karşılanan yaklaşık 50 bin liralık ilaç aldığını ve kargoyla bir adrese gönderdiğini belirledi. Bunların yurt içi ve dışında kimi hastalara satılarak haksız çıkar sağlandığı, aynı şifreyle Diyarbakır, Balıkesir, İzmir, Kayseri ve Elazığ'da bazı eczanelerden de ilaç temin edildiği bilgisine ulaşıldı.

Emniyette işlemleri tamamlanan Osman Yiğit B. ve D.G, adliyeye sevk edildi.

doktor
elektronik
reçete
şifresinin
çalındığını
fark
edince...
Yorum (2)
bulut
işte bu nedenle e-imza değil k-imza (kalemle ıslak imza) türkiye şartlarında daha güvenilirdir.
0
Cevapla
güneş ışık
Bir doktor E - reçete şifresinin çalındığını nasıl kontrol edebilir?. Lütfen bu konuda bilgi verir misiniz? Teşekkürler.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir