Medimagazin logo

Doktora 'gerizekalı' diyen sanığa 10 ay hapis cezası

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktora "gerizekalı" dediği iddiasıyla yargılanan sanığa 10 ay hapis cezası verildi
Doktora 'gerizekalı' diyen sanığa 10 ay hapis cezası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR  - İzmir'de doktora hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan sanık, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 28. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Hakkında 2 yıla kadar hapis cezası talep edilen sanık Ümran Hannan ile müşteki doktor Özlem S. duruşmaya katılmadı.

Sanık avukatı, doktorun şikayetinden vazgeçtiğini, sanığın doktora hakaret ettiğine ilişkin müştekinin soyut ifadesinin dışında bir delilin olmadığını savunarak beraat talep etti.

Hakim, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktor Özlem S'ye görevi sırasında kamu görevi nedeniyle "gerizekalı doktor" diyerek onur ve şerefini zedeleyecek şekilde sözler kullandığından sanık Hannan'a önce 1 yıl hapis cezası verdi.

Sanığın suçla ilgili eylemi kabul etmesi, soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki yardımı ile duruşmadaki iyi halini dikkate alan hakim, bu cezayı 10 ay hapis cezasına indirdi.

Sanık hakkında daha önce başka bir suçtan hükmün geri açıklanması kararı bulunduğundan bu kararda ertelemeye gidilmediği belirtildi.

 


Olay

Ümran Hannan'ın, 2 Mart 2015'te rahatsızlanan çocuğunu tedavi için götürdüğü İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tartıştığı doktor Özlem S'ye "gerizekalı doktor, sen ne biçim doktorsun?" diyerek hakaret ettiği iddia edilmiş, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, zanlı hakkında hakaret suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

sağlıkta şiddet
hapis cezası
doktora hakaret
Yorum (1)
Murat celikten
Davanızdan vazgeçmeyin arkadaşlar. Mesleğimizin onurunu koruyabileceğimiz yegane mercii hukuk kaldı. Ben şahsen polikliniğimin önünde hekimlik sanatına ve hastaneye ve hekime yapılan tüm bağrış çağrışları mahkemeye yönlendiriyorum. Düşüncesizce söylemlerle hekimliği halk gözünde yerlere düşürenlere karşı alınabilecek en iyi önlem bunu görebiliyorum. Ben öldüğümde açılacak davaya ..... Ölmeden acin davanızı...
32
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir