Medimagazin logo

Doktorlar nasıl öğretmen olacak? İşte ayrıntılar!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 'Tıp fakültesi mezunları da gerekli pedagojik formasyonu almak koşuluyla pekala öğretmen olabilmeliler dedik, onun da gerekli düzenlemelerini yaptık' demişti.
Doktorlar nasıl öğretmen olacak? İşte ayrıntılar!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Konuyla ilgili Medimagazin'e açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri düzenlemenin Bakanlığa ait özellikle sağlık meslek liselerinde geçerli olacağını kaydetti.

Hemşire yardımcısı, anestezi teknisyeni gibi bir çok yardımcı sağlık personeli yetiştiren bu liselere öğretmen bulmakta zorluk çekildiğini ifade eden yetkililer, bu düzenlemeyle buradaki öğretmen açığını gidereceklerini belirtti.


Ders ücreti istisna olarak düzenlenip arttırılacak
İstisnai öğretmenlik gibi bir kavramın henüz kanunlarımızda yer almadığı ve 657'de yapılacak düzenlemelerle de burada daha fazla ücret verilmesinin mümkün olmadığını belirten yetkililer Medimagazin'e bu konuyu 'ders başına verilen ücretlere istisna' getirerek çözeceklerini kaydetti.

 

 

Bu yazının tüm hakları Medimagazin'e aittir. "www.medimagazin.com.tr" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

 

 

doktorlar
nasıl
öğrtemen
olacak?
i̇şte
ayrıntılar!
Yorum (14)
Şeref YILMAZ
Doktor aynı zamanda hastalarına önerilerde bulunarak eğitmen görevini de yapmaktadır.
0
Cevapla
ismail
Lafla peynir gemisi yürümez:dr lara öğretmen olma hakkı verseler,memlekette 1 tane dr kalmaz,bunu kendileri de bildikleri için,asıl amaçları,dr lara ayrıca bir de meslek liselerinde zorunlu ders verdirtebilmek..
0
Cevapla
ali veli
ıla bı ne la ? doktor polliklinikmi yapsın defin nöbetimi tutsun acilde nöbetmi tutsun işyeri hekimliğimi yapsın ögretmen olup dersmi versin diyecem ama bu kadar çeşitli imkanı doktorlara sagladıkları için hükümete teşekkür etmekde gerekir. kafam karıştı :)
0
Cevapla
Hemşireöğretmen
Ben lisans mezunu hemşireyim pedagojik formasyon eğitimi sertifikası aldım sağlık meslek lisesinde öğretmen olabilmek için tekrar kpss ye girip yüksek bir puan almak gerekiyor buda imkansız gibi bişey bu yaştan sonra kpss kazanıp atandım diyelim eş durumundan gelebilmem için 1-2 sene atandığım yerde çalışmam gerekiyor mecburi ve öğretmen maaşı şuanki hemşire maaşımdan az.ben hemşire olarak değmeyeceğini düşünüyorum bu çabaya.doktorların hele hiç hiç öğretmenliğe geçeceğini sanmıyorum maaş arasında çok fark var.doktor olan biri neden gidip sağlık meslek lisesinde öğretmen olmak istesin ki!??? Çok saçma
0
Cevapla
erkan
hali hazırda farmakoloji derslerine;eczacı,doktor kimya derslerine;eczacı,anatomiye;doktor vs girebiliyordu sağlık meslek liselerinde.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir