Medimagazin logo

Doktorlar neden beyaz önlük giyer?

Beyaz önlük sağlık personelini koruma amacı taşımasının yanında doktorlara temiz bir görünüm de kazandırıyor.
Doktorlar neden beyaz önlük giyer?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Beyaz önlük ilk defa Roma Senatosu seçimlerinde adayların saf ve temiz oluşunu simgelemek için kullanıldı.    

1800'lü yılların sonlarına doğru doktorlar bilim adamı olduklarını göstermek için iyi bir üne sahip olan beyaz önlüğü giymeye başladı ve zamanla doktorların sembolü haline geldi.

Umudun ve şifanın rengi olarak da anılan beyaz önlük  dünya genelinde her 8 doktordan biri tarafından kullanılıyor.

Günümüzde de sağlık çalışanlar gerek temizliği gerek anlamı açısından beyazı tercih ediyor. Sağlık çalışanlarının kullandığı önlük ve kıyafetlerde alpaka kumaş kullanılması ve bedeninin uygun seçilmesi önem arz ediyor.

Doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının kıyafet seçimlerinin yanı sıra bir diğer önemli nokta ise; uzun süre ve çoğunlukla da ayakta çalışan sağlık personelinin sabo terlikleri. Bu terlikler ortopedik olması nedeniyle sağlık çalışanlarına öneriliyor.

beyaz önlük
sabo terlik
Yorum (2)
Frankie Bellevan
Beyaz Önlüğün Hekimler için Türkiye'deki anlamı Kefendir.. Beyaz Önlüğü üzerinize giydiğiniz andan itibaren , çalışma saatlerinizin veya Günlerinizin bitimine kadar Sağ veye Sağlam kalacağınızın hiçbir garantisi yoktur.. Mesleği Seçerken veya " Stratejik Vazife " ifa edilirken bunun Farkında olmakta sayısız yarar var...
34
Cevapla
Refik Nehir
2. Dünya savaşı sırasında, bitlerin taşıdığı (ricketsia bakterisi) endemik tifüs hastalığı nedeniyle 3 milyondan fazla insan öldü. Doktorlar biti kolay görmek için, vektör bulaşını kırmak için BEYAZ ÖNLÜK GİYMEYİ tercih etmişlerdir. Beyaz önlük hijyen sembolüdür.
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir