Medimagazin logo

Doktorlar Survivor'a katılırsa

Dr. Figen Demir Kardeş'in kaleminden...
Doktorlar Survivor'a katılırsa
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hergün servetine servet katan Acun, bigün ''Reyting için Survivor'ıma medyatik herkesi gönderdim. Şu hayatı boyunca sadece okumuş, ana kuzusu doktorları gönderiyim de herkese eğlence olsun'' demiiiiş ve her branş ve kariyerden doktoru survivor adasına yollamış. 

İki hafta sonra adada durum nasıl diye bi gitmiş ki gözlerine inanamamış, Adada her şey yolunda, herkes son derece mutlu mesut, düzen kurulmuş, asayiş berkemâl. 

Bir doktoru çevirmiş...

Siz bu denli kötü şartlara rağmen niye bu kadar mutlusunuz? 

Bizim hayatımız boyunca on gün tatil yapmışlığımız yok, 3 ay ada, 3 ay tatil, hasta yok, hasta yakını yok, nöbet yok, daha ne olsun?? Gece yatıyoruz, çalan telefon yok, acil ameliyat yok, yıllardır kanepe sedye, bulduğumuz her yere kıvrılmaktan zati her ortamda uyumaya alışığız biz; bak şurda taşın üstünde yengece sarılıp uyuyan cerrahı görüyo musun? Ne kadar da huzurlu...

Acun son derece mükemmel yapılmış barınağı gösterir. Bunu kim yaptı? 

Haaa onu ortopedistler ve beyin cerrahları yaptı; adamın omurgası, kemikleri her şeyini vidalayıp 'insanı inşa edenler' bi barınağı mı yapamayacaklar?? 

Acun şaşkınlıkla bi kaplanı avlayıp sürükleyerek getiren, birkaç doktoru gösterir. Peki bunlar?

Onlar mecburi hizmetçi doktorlardan, doğuya asker bile gönderilmeyen, sokağa çıkma yasağı konan yerlere doktor gönderildi siz bilmezsiniz tabi, onlar savaşın ortasında günlerce hastanede mahsur kalan doktorlarımızdan, her türlü hayat şartında yaşarlar ve yaşatırlar.. 

O sırada birkaç kişi dilenmeye gelince Acun şaşırır

Bunlar 'Survivor Suriyeli kontenjanı' ndan, devlet buraya da göndermiş. Aranız iyi aslında biliyosunuzdur sandım.. 

Köşede durup devamlı etrafı gözleyip notlar alan iki kişiyi sorar Acun, ya bunlar?

Onlar avukat. Yıllardır hastanede kapıda 'doktora dava açmak ister misiniz?' diye dolaşıp, hayatını böyle kazananlardan; onlar da bizsiz yapamamış, atlamış gelmişler.. 

Bu arada 10-15 kişilik bi grup devamlı adada dolanıyomuş. Acun onlara bakmış;

Onlar hergün vizit için bütün servisi defalarca dolaşan dahili branş doktorları, alışkanlık işte... Şurada avlanan şeyleri inceleyen doktorlar Patolog, yenilmek üzere onay verdiklerini kesenler ise Cerrah.. Şurda oturup gece gündüz yazıp çizenler tezlerini yazmaya bundan iyi vakit mi olur diye düşünüp uğraşan asistanlar. Şu ortada sorgusuz, sualsiz her işe koşturanlar da intern doktorlar, 'oğlum bi hindistancevizi kap gel misafire'; bak nası koştu!.. 

Acun denize bakarak, peki şu balık tutup, bırakıp geri denize dönenler? 

Onlar anestezist, 'gizli kahramanlar', önemli işler yaparlar ama kimse onların farkında olmaz.. Aslında bi yönden sizin mesleğinizi yapıyolar, siz programlarınızla insanları ilaçsız uyutuyosunuz,onlar ilaçlı.. 

E aç kalmıyo musunuz, herşey çok kötü burda?? Ot, bok, böcek nasıl yiyorsunuz?

Yoo, yıllardır tatsız tuzsuz soğumuş hastane yemeklerinden sonra buradakiler son derece lezzetli.. 

Yani Acun kardeşim biz burda düzenimizi kurduk; hasta, hasta yakını, poliklinik, nöbet, ders çalışma, stres yok; burayı da mecburi hizmetimiz gibi iki yıl yapsanız, iki yıl insanlardan uzak burda rahat etsek?


Arkadaşlaar ziyaretçi bayıldı, anesteziiiii, mavi kooood!!! 
 

survıvor
doktor
dr.figen demir kardeş
Yorum (9)
Fatih
"Suriyeli" ve "dilenci" kelimelerini biraraya getiren zihniyeti kınıyorum. Kendinize dalga geçebilecek yeni mecralar arayın. İnsanların yoksunlukları ile dalga geçmeyin
12
Cevapla
semih
tebrikler. gayet güzeldi.özellikle avukatlar bölümü..
7
Cevapla
Ersin
Koca yazıda suriyeli dilenciye takılmak Yapmış olduğu gaitayla kavga eden adamın durumuyla aynı Elbetteki Suriyeli kardeşlerimizin böle anılmasını uygun bulmadık ama yazıda sadecede buraya takılmadık Güzel yazı
4
Cevapla
Avni babacan
Figencim yüreğine kalemine sağlık.Algologlara yer yokmu bizde katılmak istiyoruz survivora, orada da canları acıyanlar vardır,sevgiler
1
Cevapla
Kelaynak
Suriyeli dilenci ile yanyana gelse ne olur? Ortada bir gerçek var. O da sadece dilenci olsalar öp başına koy gerçeği! Adamlar mafya, kadın satıcısı, katil. Yok böyle birley mi diyelim yani? Hergün gazetede altın ve para karşılığı çobana imam nikahı ile gelin edilen ve sabaha kaçan kadın, Suriyeli çeye tarafından öldürülen 20'lik genç vs haberi okumaktan ben bıktım , siz nerede yaşıyorsunuz? İnşallah 20 yıl sonra kızlarınız bu çok sevdalı okduğunuz Suriyelilerle evlenir. Bakalım o zaman ne diyeceksiniz? Sadece bekleyelim...
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir