Medimagazin logo

Dönem arkadaşlarımın çoğu profesör oldu ama ben...

Tıp fakültesinden 1980 yılında mezun olduktan sonra 6 yıl yurdun çeşitli kentlerinde görev yapan, ardından memleketi Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesine dönen Mümin Sarıkulak, 31 yıldır ilçe halkına hizmet veriyor
Dönem arkadaşlarımın çoğu profesör oldu ama ben...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Amasya'da Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi Başhekimi Mümin Sarıkulak, tıp fakültesini bitirdikten sonra büyükşehirlerde çalışıp kariyer yapmak yerine ilçeye dönerek memleketine hizmet etmeyi tercih etti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1980 yılında dereceyle mezun olan 61 yaşındaki Sarıkulak, 6 yıl yurdun çeşitli kentlerinde görev yaptı. İçinde hep memleket özlemi bulunan Sarıkulak, 1986 yılında memleketi Gümüşhacıköy'deki sağlık merkezine dahiliye uzmanı olarak atandı.

En büyük hayali ilçeye devlet hastanesi yapılması olan Sarıkulak, 1991 yılında temeli atılan Gümüşhacıköy Devlet Hastanesinin inşaatına mesai saatleri dışında katkı vermeye çalıştı. 2002 yılında hizmete açılan hastanenin kurucu başhekimi olan Sarıkulak, halen bu görevini sürdürüyor.

- "İnsanlara ve memleketime hizmet daha önemli"

Sarıkulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinden önce Gümüşhacıköy'de uzman bir hekimin görev yapmadığını söyledi.

Atandığı sağlık merkezinde hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için çaba harcadığını belirten Sarıkulak, "Göreve başladıktan sonra devletimizin imkanlarını kullanarak sağlık merkezine yatak ilave ettim, cihazları tamir ettirdim. Burayı küçük bir hastane haline getirdim. Büyükşehirlerde çalışmayı hiç düşünmedim çünkü doğduğum topraklara hizmet etmek istiyordum." dedi.

Görev yaptığı yerin 10 bin nüfuslu küçük bir ilçe olduğuna dikkati çeken Sarıkulak, şöyle devam etti:

"Dönem arkadaşlarımın çoğu profesör oldu, alanlarında uzmanlaştı ve çok iyi konuma geldiler ama ben de dahiliye uzmanı olarak memleketime hizmet ediyorum. Herkes kariyer yapmak zorunda değil, insanlara ve memleketime hizmet daha önemli. Ben burada aynı zamanda idareciyim ancak bu görevimi hep ikinci plana atıyorum. İlk işim hastalara bakmak, onlarla ilgilenmek. Başhekim odasında günde 2 saat zor durabiliyorum, diğer zamanlarım poliklinik ve servislerde geçiyor."

Sarıkulak, sağlık merkezinde görev yaparken bir köyde rahatsızlanan hastaya ulaşmak için aracıyla yola çıktığını ancak köy yolunda kaza geçirdiğini anlattı.

Kazada bacağının kırıldığını ve kalıcı hasar oluştuğunu belirten Sarıkulak, "Yan dal olarak kardiyoloji eğitimi almak istiyordum ancak hem kazanın etkisi hem de iş yoğunluğu nedeniyle buna fırsatım olmadı. Ben memleketimi, mesleğimi seviyorum, çocukluğum burada geçti. Halk da beni seviyor, insan sevildiği yerde durur ve oraya hizmet etmek ister. İnsanların şifa bulmasına vesile olmak en büyük zevkim. Bir hastam 'Allah razı olsun senden' dese yetiyor bana." ifadesini kullandı.

Sarıkulak, 37 yıllık hekim olduğunu, eskiden hastalara ilaç bulamazken şimdi son teknoloji cihazları kullandıklarının altını çizerek, "Son 15 yıldır sağlık alanında bu ülkede çok büyük devrimler oldu. Şimdi doktorluk yapmak daha zevkli, imkanlar daha fazla ve hastaya daha hızlı ve etkili hizmet veriyorsun." diye konuştu.

- "Mümin hocadan memnun olmayan kimse yoktur"

Hastalardan Yaşar Solak da, Sarıkulak'ın, Gümüşhacıköy için bulunmaz bir nimet olduğunu dile getirerek, "Mümin hocayı herkes sever ve sayar. Küçük bir ilçede böyle bir doktorun bulunması bizim açımızdan büyük şans. Hastalara ilgisinden ve alakasından çok memnunuz. Gümüşhacıköy'de Mümin hocadan memnun olmayan kimse yoktur." dedi.

amasya
kariyer
mumin sarikulak
gumushacikoy devlet hastanesi
Yorum (5)
fuat unutmaz
başarılarının devamını diliyorum.son derece başarılı bir doktor çok iyi bir arkadaş çok iyi bir insandır
18
Cevapla
aydin sinal
meslektasim hayatta yapilancak en dogru isi yapmis,hic geriye bakip düsünmesin,arkadaslarinin cogu profosör olmus(olmayan yokki) ama kendisi en zevkli hekimligi yapiyor,daha uzun yillar yapmasini dilerim.
12
Cevapla
Osman D
Profesör olmak da, bir ilçede uzman olmak da hizmettir. Hakkıyla yapıldıktan sonra bence aynı derecede saygındır. Doktor bey de bu yolu seçmiş. Kararına saygı duyuyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.
11
Cevapla
Dr.Cevdett
Gümüşhacıköy ilçesinin emektar hekimi. Çalışanlarını incitmeden, kırmadan motive ederek idare eden, pozitif yöneticiliğin güzel bir modeli. Makam ve kariyerin toprağın altına girince sıfırlandığının fakat insanların hayır duasını almanın orada hazine değerinde olduğunun bilinciyle çalışan başhekim ağabeyimiz. Allah yardımcın olsun.
18
Cevapla
Ragıp Kurt
Mümin hoca Gümüşhacıköy de yıllardır hizmeti efsane olarak bilinmektedir.Şahsının bu örnek davranışı bit kitap haline getirilmelidir.Ayrıca değişik konularda aldığı kurslardaki bilgi ve sertifikasını ilimizdeki her hastanede bundan faydalanmıştır.Tevazu sahibidir.İsmini görmek şaşırtmayıp bizleri heyecanlandırmıştır.Memleketimiz adına Mümin hocam bende teşekkür ediyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir