Medimagazin logo

Dünya Pataloglar Birliği'nin başında bir Türk

Dünya Patologlar Birliği Başkanlığı'na, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey seçildi
Dünya Pataloglar Birliği'nin başında bir Türk
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

YDÜ'den yapılan açıklamaya göre, Kuzey, ABD'nin, Las Vegas şehrinde 19-22 Ekim'de American Society for Clinical Pathology (ASCP) - Dünya Patoloji ve Tıp Laboratuvarları Birliği'nin (WASPaLM) düzenlediği XXVI. Dünya Kongresi'nde, WASPaLM Başkanlığına seçildi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey, WASPaLM başkanlığına seçilmesi nedeniyle, YDÜ Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel'i ziyaret etti.

Kuzey, 64 yıllık bir geçmişi olan Dünya Patologlar Birliğinin toplantısı için gittiği Las Vegas'ta 2 yıl süreyle başkan seçildiğini ve bir önceki başkan Alman bilim adamından başkanlık madalyasını teslim aldığını söyledi.

Kuzey, Dünya Patologlar Birliğinin 26. kongresine, hem Türkiye Cumhriyeti'ni hem KKTC'yi temsilen Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi adına katılarak yeni başkan seçildiğini ve layıkıyla temsil edeceğini kaydetti.

Birliğe, 35 ülkeden 45 derneğin üye olduğunu belirten Kuzey, Birlik yönetim kurulu toplantılarının, Birliğin başkanı nerede yaşıyor ve görev yapıyor ise o ülkede yapıldığını, 2012 yılında gerçekleştirilecek Dünya Pataloglar Birliği'nin Yönetim Kurulu Toplantısının da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yapılacağını bildirdi. Kuzey, bunun kendisi için ayrı bir önem ve heyecan olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kuzey, Dünya Patologlar Birliği'nin çalışmalarının www.waspalm.org adresinden takip edilebileceğini de kaydetti.

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel de, Dünya Patologlar Birliği'nin başkanı olmasından dolayı YDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey'i kutladı.

Kuzey, kabulde, Birliğin bayrağı ve madalyasını YDÜ Kurucu Rektör Dr. Günsel'e taktim etti.

gamze mocan kuzey
patoloji
dünya pataloglar birliği
Yorum (3)
Ozum Ozbay Erdem
Boyle bir annenin evladi oldugum icin cok mutlu ve gururluyum... Tum Turkiye adina cok buyuk bir basari... Anacigim'i kutluyor, nice saglikli, huzurlu gunlerde basarilarinin devamini diliyorum. Saygı ve sevgilerimle.
3
Cevapla
Rana Çitil
Sayın hocamızı tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum.
0
Cevapla
türkan rezanko
Gamze hocamızı tebrik ederim ve ülkemiz adına böyle bir gurur yaşattığı için ayrıca teşekkür ederim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir