Medimagazin logo

Erdoğan devreye girdi, Baykal için O'nu özel uçakla İstanbul’dan getirtti

Eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe tarafından da değerlendirilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat devreye girerken sabaha karşı İstanbul-Ankara hattında bunlar yaşandı:
Erdoğan devreye girdi, Baykal için O'nu özel uçakla İstanbul’dan getirtti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hürriyet’in Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Varşova dönüşünde Erdoğan devreye girdi.

İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan Baykal’ın kızı Aslı Baykal'ı aradı.

İstanbul’da yaşayan dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe’nin Baykal’ı muayene etmesi önerildi.

Ancak gece 22.00’den sonra telefonları kapatan Türe’ye bir süre ulaşılamadı.

Bunun üzerine eski İstanbul belediye başkanlarından Bedrettin Dalan’ın Türe’nin evine giderek ricayı iletmesi sağlandı.

Gece yarısı Cumhurbaşkanlığının özel uçağıyla Ankara’ya geçen Türe, 03.25’te Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesine geldi.

Burada ameliyatları gerçekleştiren doktorlarla bir araya gelen Türe ile ortak bir tıbbi değerlendirme yapıldı.

Türe’nin tedavi sürecini bugün de yakından takip ettiği öğrenildi.
 

güncel
deniz baykal
uğur türe
Yorum (8)
aydin sinal
yorum yazmistim tekrar yorum yaziyorum:AÜTF Türkiyede beyin cerrahisini kuran üniversitedir,Bu üniversitenin Ibni Sina hastahanesinde yatan tedavi olan Sayin Baykal icin Istanbuldan cerrah getirtmek en azindan o klinigi ve cerrahlari kücük düsürmektir.Istanbuldan gelen cerrah bu bakimdan bir aciklama yapmasi meslektaslari icin bir nezaket geregi ve tipbi etik acisindan bir mecburiyettir.not. benim yogun bakim ünitemdeki bir hasta icin disardan gelecek bir hekim arkadasa sadece doktor odasinda hastayi göstermeden bilgi verir,kahvesini ictiktikten sonra güle güle derim.40 senedir almanyada böyle bir olay ne yasadim nede duydum.Istanbullu sayin meslektasdan bir aciklama beklemek ben eski kafalilar icin bekleyistir.
45
Cevapla
Ali Candan
Aydın Sinal, bozuk saat misali ilk kez doğru birşey söylemişsiniz..
4
Cevapla
Yemrey
Dünyaca ünlü beyin cerrahı denmiş ama biz niye ismini yeni duyduk. Dünyaca ünlü beyin cerrahı olarak biz Gazi Yaşargil'i biliyoruz. Bu konularda milletçe show yapmayı seviyoruz sanırım. İnsanları doktorları yapabileceklerini abartmamak lazım. Bence AUTF Beyin cerrahi doktorlarına haksızlık yapılıyor.
10
Cevapla
Aykut Ayker
Uğur Türe hoca Gazi Yaşargil' in kavuğunu devrettiği hocadır siz hiç merak etmeyin bundan hiçbir hoca alınmaz gocunmaz kaldıki tıp birlik beraberlikle ilerler; sevilir veya sevilmez ama sayın Baykal değerli bir devlet adamıdır sayın cumhurbaşkanının davranışı da son derece doğrudur
8
Cevapla
hasan
Ankara Tıp Fakültesi başta Nurhan Avman hocamız olmak üzere birçok hocamızın katkılarıyla ülkemizin en gelişmiş beyin cerrahisi ünitesi haline gelmiştir. Gerçekten de Aydın Sınal ağebeyimizin dediği gibi yurt dışı merkezlerde dahil mükemmel bir merkezdir. Bende şahsen neden böyle birşey olmuş anlamış değilim.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir