Medimagazin logo

Everest’e tırmanan maceracı dahiliye uzmanı hayatını kaybetti

Dahiliye uzmanı Dr. Roland Yearwood, Everest Dağı’ndaki “ölüm bölgesi” olarak adalandırılan zirveye yakın bir noktada hayatını kaybetti.
Everest’e tırmanan maceracı dahiliye uzmanı hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN DIŞ HABERLER-Heavy’de yer alan habere göre, 50 yaşındaki dahiliye uzmanı Dr. Roland Yearwood, 15 kişilik ekibiyle çıktığı Everest tırmanışında hayatını kaybetti. Amerika’nın Alabama eyaletindeki Georgiana Tıp Merkezi’nde görev yapan ve iki çocuk sahibi olan Dr. Yearwood, yine bir dahiliye doktoru olan Amrita Yearwood ile evliydi.

Nepal’de sayısız insanı tedavi etti

Everest Dağı’na tırmanmaya ilk kez 2015’te teşebbüs eden Dr. Yearwood, 18 dağcının hayatını kaybetmesine sebep olan depremle ortaya çıkan çığdan kurtulmayı başarabilmişti. Deprem sonrasında Nepal’de kalan Dr. Yearwood, depremde yaralanan 7 bin erkek, kadın ve çocuğa yardım etti, sayısız insanı tedavi etti.

“Travma doktoru” olarak biliniyordu

Georgiana Tıp Merkezi Yöneticisi Patti Cook, Dr. Yearwood ile ilgili: “Dr. Yearwood hep kendinden başkalarını düşünen, güçlü ve diğer meslektaşlarının her zaman saygı duyduğu bir hekimdi. Acil durumlarda sakinliğini koruyarak ve ekibine liderlik ederek ekibinin güvenini kazanmıştı ve bu güç durumlardaki sakinliği sayesinde “travma doktoru” lakabıyla anılıyordu. Tıp merkezimizde onun gibi bir insana sahip olduğumuz için çok şanslıydık.” İfadelerine yer verdi.

 

roland yearwood
dağcı doktor
everest
Yorum (1)
ismail yetenek
Neden ölmüş acaba?
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir