Medimagazin logo

Hakkari'ye 20 yıl sonra atanan doktor Memişoğlu: 'Vefa borcumu ödüyorum'

Babasının memuriyeti nedeniyle ilkokula Hakkari'de başlayan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Memişoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesin'den mezun olup bir süre burada görev yaptıktan sonra 7 ay önce Hakkari'ye atandı.
Hakkari'ye 20 yıl sonra atanan doktor Memişoğlu: 'Vefa borcumu ödüyorum'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hakkari'ye 20 yıl sonra doktor olarak dönen Hakkari Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ecem Memişoğlu, kente vefa borcunu ödediğini belirtti.  Dr. Memişoğlu, görev yaptığı hastanede ilk defa diyafram ameliyatı yaptıklarını ve hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi. 

4 yıl önce Çukurca ilçesi'ne bağlı Cevizli Köyü'nde ceviz ağacından düşerek sağlığını yitiren ve nefes darlıgı çeken 55 yaşındaki 2 çocuk babası Seyfullah Akın'a da başarılı bir  'Diyafram' ameliyatı yaptı. Kentte ilk kez yapılan ameliyatın ardından eski sağlığına kavuşan Akın, "Ülkemizin böyle fedakar doktarlara ihtiyacı var. 4 yıldır  nefes darlığı problemi yaşıyorum. Doktorumuzun yaptığı başarılı ameliyatla sağlığıma kavuştum. Emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


Yaptığı ameliyatla ilgili bilgi veren Dr. Memişoğlu ise, hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Dr. Memişoğlu, "Hastamız 4 yıl önce Ceviz ağacından düşmüş.Bu düşmeden sonra sürekli bir kalp rahatsızlığı, nefes darlığı ve bağırsaklarında problem yaşamış. Daha önce bir kaç kez hastaneye gelip gitmiş. En son çekilen tomografisinde kalın bağırsağının ve midesinin bu akciğer ile kalbi karın boşluğundan ayıran diyafram denilen zar var. O zarın yırtılarak bu diyafram zarından çıktığını ve fıtıklaştığını  gördük. O fıtıklaşma nedeniyle nefes darlığı çekiyordu. Ameliyatta kalın barsağını ve midesini karnına geri yerleştirerek diyafram dediğimiz zarı diktik."dedi.
 

hakkari
ecem memisoglu
Yorum (13)
mahmut
Doktor hanımın eline sağlık.Ayrıca vefa pekçok kimse için İstanbulda bir semtin(ve de bozacının) adı olmaktan ileri bir anlam ifade etmezken böyle bir vefa duygusu görmek çok hoş.Sayın editör,ya genel cerrah denir ya da genel cerrahi uzmanı.Genel cerrah uzmanı denmez.Düzeltirseniz seviniriz.
9
Cevapla
turgay
MERAK ETTİM: DOKTOR HANIMIN KURADAKİ İLK TERCİHİMİYMİŞ. YOKSA GENEL KURAYLAMI GİTMİŞ HAKKARİ'YE vefası gereği!!!
6
Cevapla
uz.dr.
68.Dönem Mecburi Hizmet Kurası Genel Kura ile atanmış. Artık şu mecburi hizmet kurasındaki torpil kalkmalı herkes istisnasız 5.ve 6. bölgede yapmalı ve böylece sürede kısaltılmalı.Şu anki sitemde torpili olan istediği ilde olmayan ise Hakkari,Şırnak...
11
Cevapla
aydin sinal
yazidan anladigim kadariyla (yanlis anladiysam lütfen cerrah arkadaslar düzeltsinler)diafragma yirtilmis,bu yirtik nasil olduysa 4 sene önce ceviz agacindan düsme nedeniyle olmus,midenin bir kismi ve kalin bagirsak(nasil oluyorsa!) toraks icine fitiklasmis,ve bu fitiklasma akcigere,kalbe baski yaparak nefes darligi,kalp yetmezligine sebep olmus ve ameliyatla bu yirtik dikilmis, cerrah hanim doktorun teshis,tedavideki büyük tecrübesi yaninda Hakkarideki anestesistlerinde tecrübeleri taktir edilir.Benim tavsiyem bu vakayi intarnasyonal bir dergide yayinlamalari,cünki böyle kazanin sebep oldugu diafragma yirtilmasi, hastanin 4 sene boyunca fitiklasma nedeniyle solunum ve kalp yetmezligi cekmesi görülen bir vaka degil zannederim.
3
Cevapla
fly
Aydın bey diastazis rectidir o
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir