Medimagazin logo

Hastadaki dekstrokardi doktoru panikletti!

Hatay'ın Payas ilçesinde yaşayan Gül Bulgurcu (40), kalbin doğuştan göğüs boşluğunun sağ tarafında yer alması anlamına gelen "dekstrokardi" ile dünyaya geldiğini öğrenince, acil durumlarda yanlış müdahale olmaması için ehliyetine "Şahısta kalp sağda, karaciğer soldadır" ibaresi yazdırdı.
Hastadaki dekstrokardi doktoru panikletti!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Henüz 15 yaşındayken göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Bulgurcu, kalbinin sağ tarafta bulunduğunu, bazı organlarının ise ters olduğunu öğrendi.

Bulgurcu, acil müdahalelerde herhangi bir sorun yaşanmaması için kimliğine "Şahısta kalp sağda, karaciğer soldadır" ibaresini yazdırdı.

Evli ve 3 çocuk sahibi Bulgurcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada nadir rastlanan "dekstrokardi" ile dünyaya geldiğini söyledi.

- "Doktor şok olup, panikledi"

Durumu ilk ortaya çıkaran doktorların dahi şaşırdığını anlatan Bulgurcu, şöyle devam etti:

"Doktora gittim kalbimi dinledi. Kalbimi dinledikten sonra babama 'kızının kalbi durmuş' dedi. Ben de doktora yorulduğum zaman kalbimin sağ tarafta attığını söyledim. Doktorun sağ tarafımı dinlemesini istedim. Kalbimin sağ tarafta attığını dinleyen doktor şok olup, panikledi. Çoğu doktor böyle bir şeyi duymamış. Ben safra kesesi ameliyatı oldum ve doktorlar çok zorlandı. Gittiğim her doktora kalbimin sağda, organlarımın da ters olduğunu söylüyorum. Karaciğerim de sol tarafımda bulunuyor."

Hayattaki en büyük korkusunun acil durumlarında yanlış müdahale edilmesi olduğunu aktaran Bulgurcu, O yüzden ehliyetine "Şahısta kalp sağda, karaciğer soldadır" ibaresi yazdırdığını söyledi.

dekstrokardi
Yorum (3)
derya atasever
doktor paniklemiş çoğu doktor böyle bişeyi duymamış nasıl mezun olmuş o zaman :) arkadaş bu bir iddiadır o doktora resmen iftira atıyor dava açılmalı bu tarz insanların yaptıgı yorumları kanıtlanmış gibi aktarmayın . bu yaptıgınız haber mi oluyor şimdi.dekstrokardiyi bilmeyen doktor mu olur*
18
Cevapla
dr elif
Ne güzel demiş. Doktor dinlemiş solda ses yok. Kendisi bide sağı dinle demiş. . Çünkü ilk dinlemede doktoru steteskopu hemen masaya bırakmış ve kalpsiz olduğunu düşünmüş. Bunu gören uyanığın aklına hemen arasıra sağdan üçbeş attığı aklına gelmiş. Velhasıl yazının sonuna kadar dikketle okudum ancak doktoru şikayet etmemiş.
10
Cevapla
dr.nurgül
acaba o doktor, kalbi durmuş kızı morga götürmeye de kalkmış mı)))..bu kadar atılmazki el insaf..pek çok dr bnu bilmiyormuşmuş...daha ikinci sınıfta anatomide bu değişik organ yerleşmeleri anlatılır. EKG'ye baktığınızda bile dalgaların yönünden ters yerleşen kalbi anlarsınız...bu sayfaları sağlık personeli dışında okuyanlar da var, o yüzden ben de yazarım dedim.lakin,haberi yapan da tıptan uzak biri belli..kanlı canlı kız karşımda duruyor ve kalp sesi gelmiyorsa, önce steteskobu kontrol ederim, sağlamsa, hastanın tüm göğsünde dinleme yaparım, bu kadar basit...yalnız kimliğine yazdırması isabet olmuş.acile bilinci kapalı getirilse, kalp sesi alınamaz gerçi ex demek için EKG alınır mutlaka. ilk şaşkınlığın yaşanmaması adına iyi bir önlem
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir